Stiinta & Tehnologie

#lukoil #benzina #motorina #ieftina

Lukoil: benzina si motorina ieftina

Subsidiara romaneasca a grupului rus Lukoil a redus, marti, preturile la toate sortimentele de benzina cu 4 bani pe litru, iar la motorina cu pana la 5 bani, aceasta fiind cea de-a treia scadere operata in ultimele doua saptamani, dupa ce la inceputul lunii iulie le-a majorat cu pana la 12 lei. La inceputul lunii iulie, preturile la motorina si benzina comercializata in reteaua de distributie a Lukoil au fost majorate cu 12 bani pe litru, respectiv 6 bani, ca urmare a cresterii cotatiei titeiului.

Cotatiile internationale ale barilului de petrol, care influenteaza preturile combustibililor, au crescut cu circa 50% fata de inceputul acestui an si s-au dublat comparativ cu perioada similara din 2007, ajungand la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril. De la jumatatea lunii, pretul titeiului a scazut cu mai mult de 26 de dolari fata de nivelul record, marti petrolul fiind cotat la aproape 121 de dolari/baril, cel mai redus nivel de la jumatatea lunii mai.

Prima ieftinire a carburantilor a fost operata de Lukoil la 17 iulie, data la care preturile la unele sortimente au fost reduse cu pana la 3 bani pe litru.

Cea de-a doua diminuare a preturilor a avut loc la finele saptamanii trecute, cand benzina s-a ieftinit cu 12 bani pe litru, iar motorina cu pana la opt bani.

Incepand de marti, benzina COR Euroluk se comercializeaza cu 4 lei/litru, iar COR 95 Premium cu 4,02 lei. Benzina Super Euroluk s-a ieftinit tot cu 4 bani, de la 4,4 lei la 4,36 lei/litru.

In cazul motorinei, compania a aplicat o scadere de cinci bani la Euro Diesel, de la 4,43 lei pe litru la 4,38 lei, iar la Super Euro Diesel pretul a fost redus cu patru bani, la 4,65 lei.

Totodata, Lukoil a redus si preturile carburantilor in depozite cu 75 de lei pe tona.

Insa la GPL auto (gaz petrolier lichefiat) pretul a fost majorat cu 8 bani, de la 2, 3 lei /litru la 2,38 lei, iar in depozite pretul a fost mentinut la 3.150 lei pe tona.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea