Stiinta & Tehnologie

#traducere foto #traducere camera foto Google #traducere Google #camera foto smartphone #smartphone #google

Limba romana, in aplicatia de traducere vizuala a Google

Google a anuntat miercuri ca a adaugat 20 de limbi nationale noi, printre care si limba romana,, la aplicatia sa de traducere instantanee bazata pe camera foto din telefonul mobil, informeaza agentia France Presse.


Prin urmare, aceasta aplicatie functioneaza acum in 27 de limbi si consta in "filmarea" cu telefonul a unui text, panou, meniu de restaurant si traducerea automata a continutului.

Textul este tradus in timp real in limba aleasa, fara a fi nevoie de o conexiune la internet, explica AFP.

De asemenea, Google incearca sa creeze o optiune de traducere vocala “mai rapida si mai flexibila” ca instrument al "Google Translate". Aplicatia permite si efectuarea de traduceri de text din imagini foto, serviciu care este deja disponibil in 37 de limbi.

Traducerea vizuala instantanee a inceput cu sapte limbi: engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa si spaniola.

Noile limbi introduse de Google sunt bulgara, catalana, croata, ceha, daneza, olandeza, filipineza, finlandeza, maghiara, indoneziana, lituaniana, norvegiana, poloneza, romana, slovaca, suedeza, turca si ucraineana.

 

"Mai mult de jumatate din continutul de pe Internet este in limba engleza, dar numai 20% din populatia lumii vorbeste aceasta limba", a declarat managerul de productie de la Google, Barak Turovsky, care a subliniat ca nevoia de mai buna comunicare si de cautare a informatiilor necesare din zilele noastre a determinat caderea partiala a barierelor lingvistice, mai scrie AFP.


Sursa foto: mondonews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea