Stiinta & Tehnologie

LG Electronics face pasul spre 4G

LG Electronics a devenit prima companie coreana care s-a alaturat LTE /SAE Trial Initiative (LSTI*), o asociatie care promoveaza adoptarea cat mai rapida a tehnologiei 3GPP LTE** (Third Generation Partnership Project’s Long Term Evolution).

3GPP LTE, cea mai avansata tehnologie in domeniul comunicatiilor mobile, se afla in momentul de fata in proces de standardizare pentru implementarea tehnologiei 4G, proces sustinut de marii operatori globali si de companiile de telecomunicatii , care deja sunt membri LSTI. Aceste companii includ nume precum Vodafone, Orange, T-Mobile, Ericsson, Nortel, Alcatel-Lucent, Nokia, Siemens si NTT DoCoMo.

“Calitatea de membru LSTI va permite companiei LG sa isi reafirme pozitia de lider in tehnologia 3G si, in plus, sa isi consolideze parteneriatele cu operatorii importanti si cu companiile de telecomunicatii ,” a declarat Jin Sung Choi, Vicepresedinte LG Electronics Mobile Communication Technology Research Lab. “De asemenea, LG va juca un rol important in directia accelerarii adoptarii tehnologiei 3GPP LTE.”

Aceasta tehnologie va permite terminalelor LG sa descarce date la peste 100Mbps si sa incarce date de pana la 50Mbps, in timp ce utilizatorii se afla in miscare. Compania LG a demonstrat tehnologia 3GPP LTE in cooperare cu Nortel la Congresul Mondial 3GSM de la Barcelona, in februarie 2007.


* Despre LSTI
LSTI (LTE/SAE Trial Initiative) este o asociatie a celor mai importanti operatori si a companiilor de telecomunicatii care are ca obiectiv comercializarea cat mai rapida a 3GPP LTE (Third Generation Partnership Project Long Term Evolution), tehnologia generatiei viitoare. Printre membrii asociatiei se numara LG, Vodafone, Orange, T-Mobile, Ericsson, Nortel, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens, NTT DoCoMo si altii.

** Despre 3GPP LTE
3GPP LTE (Third Generation Partnership Project Long Term Evolution) face parte din conceptul IMT-Advanced, dezvoltat pentru standardul tehnologic de generatie viitoare. Acesta reprezinta stadiul final al standardizarii, care va fi definitivat in septembrie 2007. Tehnologia sa avansata se bazeaza pe Orthogonal Frequency Division Modulation/Multiplexing (OFDM) si pe Multi Input Multi Output (MIMO), care asigura rate de transfer superioare in banda larga fata de retelele CDMA, fiind totodata proiectate pentru a asigura o eficienta spectrala maximizata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea