Stiinta & Tehnologie

Lansare oficiala Dacia Sandero

Dacia a lansat la Geneva mult asteptatul Sandero si noua sigla pe care o vor purta modelele romanesti. Momentul mult asteptat de publicul roman cat si cel european a sosit. In cursul zilei de astazi oficialii Dacia impreuna cu cei de la Renault au dezvelit pentru prima data mult asteptatul model hatchback denumit Sandero cat si noua sigla Dacia.

Galerie foto cu noua Dacia Sandero

Dimensiuni Noua Dacia Sandero este construita pe platforma tehnica a modelului Logan si pastreaza aceeasi garda la sol ridicata (155 mm). Dimensiunile noului hatchback sunt de 4.020 mm lungime, 1.750 mm latime si un ampatament de 2.590 mm, oferind astfel un spatiu generos pasagerilor. Portbagajul noului Sandero are o capacitate de incarcare de 320 litri in mod normal, ajungand pana la 1200 litri in conditiile in care bancheta spate este rabatata. Dotari si siguranta In materie de siguranta, Sandero dispune in premiera de sistemul de asistare la franarea de urgenta (EBA) si de, deja clasicele sisteme, EBD si ABS. Ultimul model al celor de la Dacia poate fi echipat cu pana la patru airbag-uri si dispune de centuri de siguranta pretensionate cu prindere in patru puncte. Motorizari Noul model Dacia Sandero prezinta blocuri optice restilizate atat in fata cat si in spate, cat si doua noi spoilere care modifica complet aspectul exterior al masinii. Cand vine vorba de motorizari nu sunt surprize din partea constructorului autohton, acesta optand pentru folosirea motorizarilor deja existente pe modelul Logan. Modelul va beneficia de doua propulsoare pe benzina de 1.4litri de 75 CP si respectiv 1.6 litri de 90 CP, cat si de doua versiuni diesel de 1.5 litri si 70 CP respectiv 85 CP. Noul logo Dacia Noul logo Dacia a fost indelung speculat de presa auto internationala, unii designeri straini incercand chiar sa anticipeze noua sigla prin suprapunerea simbolurilor Nissan, Renault si Dacia. Noul logo adoptat de constructorul roman restilizeaza formele deja existente dar adopta culoarea argintie. Numele constructorului roman ramane scris cu culoarea albastra, insa intr-o alta nuanta, fontul fiind si el unul nou. Noul Sandero va intra pe piata europeana, turca si a tarilor nord africane incepand cu luna iunie a acestui an.

Galerie foto cu noua Dacia Sandero

Click aici pentru comunicatul de presa oferit de Dacia Noua Dacia Sandero Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro Autor: Alex Oancea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea