Stiinta & Tehnologie

Lada se produce in Cecenia

Republica separatista Cecenia are, mai nou, o fabrica de automobile care produce masini marca Lada. Joi, de pe linia de productie a uzinei, a "iesit" primul autoturism, conform unui comunicat al guvernului cecen, citat de Reuters. Kremlinul doreste astfel sa prezinte o noua fata a tarii devastate in urma razboiului.

Ramzan Kadyrov, presedintele Ceceniei, va fi primul posesor al unui automobil Lada fabricat in tara sa. Modestul autoturism, o reminiscenta a erei sovietice, se va alatura colectiei sale ceva mai scumpe, printre masinile sefului staului cecen numarandu-se un Porsche 4x4 dar si un Ferrari.

Uzina de la Groznii are un parteneriat cu compania AutoVAZ. Fabrica va fabrica 20 masini Lada pe zi si va oferi aproximativ 10.000 de locuri de munca, un lucru foarte bun pentru cetatenii Ceceniei, o tara in care rata somajului este foarte ridicata.

Din 1994, soldatii rusi au purtat doua razboaie impotriva rebelilor ceceni si, cu toate ca luptele nu s-au incheiat inca in totalitate, Kremlinul declara ca acest conflict a luat sfarsit. Pentru a mentine stabilitatea in zona Moscova il sustine pe Kadyrov, un fost rebel in varsta de 31 de ani.

In ultimii ani, s-a muncit intens la asfaltarea drumurilor din Cecenia dar si la reconstructia capitalei Groznii, unul dintre cele mai distruse orase din lume, conform ONU.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la  Newsletterul Masini.acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea