Stiinta & Tehnologie

#electric #citadina #kia picanto

Kia pregateste Picanto electric

Nici nu s-a racit bine vestea lansarii in Coreea de Sud a noului Kia Picanto , ca producatorul a furnizat deja primele detalii cu versiunea complet electrica . Aceasta din urma va debuta in anii urmatori, pana si pe pietele eueropene.

Citadina cu zero emisii va fi alimentata de baterii litiu-polimeri, mai compacte si mai puternice decat cele litiu-ion , si va fi pusa in miscare de un motor electric care va produce 68 CP.

Lasam deoparte versiunea electrica pentru a ne concentra asupra motorizarilor tranditionale. Aici mentionam noul propulsor cu trei cilindri de 1,0 litri, pe benzina, care va inlocui unitatea cu patru cilindri. Aceasta miscare are rolul de a reduce consumul de combustibil si emisiile de noxe. Din aceasta unitate va deriva o versiune turbo, capabila sa livreze 110 CP.

Iar noutatile nu se opresc aici, coreeni de la Kia mizand pe un atu suplimentar: tehnologia hibrid-diesel, care va intra pe pamanturi europene in anul 2012.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea