Stiinta & Tehnologie

#itp masina #itp #inspectia tehnica periodica

ITP masina: La ce verificari este supus automobilul tau?

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) a masinii este o proba prin care orice conducator auto trece periodic asa cum de altfel si denumirea acesteia mentioneaza.

Una dintre intrebarile pe care si le pune orice orice sofer incepator se refera la verificarile la care este supus automobilul sau atunci cand merge la ITP.

Insa inainte de a discuta despre verificarile propriu-zise, trebuie sa ai grija la felul in care se prezinta masina ta. Automobilul trebuie sa fie curat, in momentul in care ai ajuns service-ul autorizat de Registrul Auto Roman pentru efectuarea Inspectiei Tehnice Periodice. Insista foarte mult la caroserie, sasiu, precum si la ansamblurile si subamsamblurile care vor fi verificate.

De asemenea, trebuie sa acorzi atentie si rotilor. Acestea trebuie echilibrate si umflate conform indicatiilor producatorului.
 

Lista cu verificarile la care este supusa masina in timpul ITP-ului


Primul lucru pe care il va face mecanicul sau inspectorul responsabil de masina ta, se refera la identificarea ei. El va nota seria caroseriei si cea a motorului.

De asemenea, se va verifica aspectul general al masinii. Aici intra urmele de accidente, gradul de uzura al caroseriei, echipamentele cu care este dotat vehiculul etc.

Un alt aspect important care nu va fi ocolit la ITP-ul masinii se refera la lumini. Se va constata daca sunt probleme cu semnalizarea, avaria, luminile de ceata, faza lunga etc.

Urmeaza apoi o serie de teste. Rotile vor fi pozitionate pe anumite planse si vor fi miscate in stanga si dreapta. In acest timp, o persoana va verifica tot ce face legatura dintre roti si autovehicul: directia, suspensia, axele etc.

Un alt element care cu siguranta nu va fi ocolit in cadrul unei itp masini este frana. Se va testa felul in care functioneaza atat frana pe fata, cat si cea de pe spate.

Inspectorii vor mai verifica si volumul de noxe, urmand sa stabileasca daca valoarea se incadreaza in limitele normale.

Atentie! In momentul efectuarii ITP-ului, trebuie sa ai asupra ta urmatoarele documente:

- Certificat de inmatriculare;
- Asigurare R.C.A. valabila;
- Carte de identitate a masinii;
- Carte de identitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea