Stiinta & Tehnologie

#proiect de lege #anual #itp #instectie tehnica periodica #registrul auto roman #rar

ITP anual pentru masinile mai vechi de 7 ani

Registrul Auto Roman a inaintat un proiect de lege pentru ca autoturismele mai vechi de 7 ani sa fie verificate anual si nu o data la doi ani, cum era pana acum.

Anuntul a fost facut de Flavius Campeanu , directorul tehnic al RAR si preluat de Mediafax. Proiectul de lege a fost inaintat Agentiei Nationale pentru Mediu, primariei Capitalei, Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului si Ministerului Economiei si Finantelor, urmand ca organele abilitate sa decida daca acesta este fezabil sau nu.

Aceasta propunere are insa si ceva temei deoarece in Romania sunt inscrise in circulatie foarte multe masini vechi venite din import si vanzarea de autoturisme noi este intr-o continua scadere.

In acelasi comunicat, Flavius Campeanu a mai declarat ca institutia pe care o reprezinta intentioneaza sa construiasca, in localitatea Bolintin Vale de langa Bucuresti, un centru pentru testarea si omologarea masinilor care au suferit modificari importante. Centrul de testare va dispune si de o pista circulare de 1.9 kilometrii lungime, cu sase sau sapte benzi, si doua linii drepte de 700 metrii fiecare.

Directorul tehnic de la RAR spera ca lucrarile sa fie finalizate anul viitor cu o investitia totala ce se ridica la 30 de milioane de euro, bani de care Registru Auto Roman nu dispune in momentul de fata.


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea