Stiinta & Tehnologie

iPhone 5 va putea inlocui cardul bancar

Compania Apple lucreaza la un telefon ce permite realizarea diverselor plati printr-o tehnologie ce ar putea inlocui cardul bancar. Noua tehnologie, denumita NFC (Near Field Communication), va fi instalata pe iPhone 5 , telefon ce va fi lansat in anul 2011.

Tehnologia NFC nu este o noutate in lumea tehnologiei mobile. Ea se foloseste in Asia inca din anul 2008 si presupune utilizarea undelor scurte de inalta frecventa pentru schimbul de informatii.

Telefoanele mobile dotate cu NFC vor putea efectua plati, la fel ca un card de debit sau de credit, odata cu implementarea infrastructurii care sa le permita acest lucru, potrivit www.gsmland.ro.

iPhone 5
va avea o aplicatie pentru plati, o banda biometrica ce va permite autentificarea prin intermediul amprentei degetelor si un chip asemanator celor aflate in prezent pe cardurile bancare actuale.

Mai multe companii accepta deja plati realizate prin tehnologia NFC . Divizia britanica a operatorului mobil Orange a intrat in parteneriat cu o serie de retaileri pentru a folosi acest serviciu care se pare ca va lua amploare in 2011.

Mai multe companii, printre care Nokia si Sagem, si-au anuntat intentia de a scoate pe piata telefoane NFC anul viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea