Stiinta & Tehnologie

#programe de control parental #internet copii #pericole internet copii #copii hartuiti

Internetul romanesc, plin de pericole pentru minori. Avem cei mai multi copii hartuiti!

Internetul se prezinta ca o adevarata capcana pentru copiii din tara noastra. Un studiu al Fundatiei Salvati Copiii arata ca Romania are cei mai multi adolescenti hartuiti online din intreaga Europa. Recent, reprezentantii fundatiei si autoritatile au deschis o linie telefonica speciala la care cei mici pot cere ajutor.


In topurile europene figuram cu unul din doi copii agresati verbal in mediul online, iar in privinta mesajelor cu caracter sexual, procentul este de 20%. Autoritatile se declara alarmate si de faptul ca adolescentii romani isi incredinteaza usor datele personale unor necunoscuti sau chiar accepta intalniri cu acestia.

Psihologii sustin ca o vina le revine si parintilor, care sunt depasiti in setarea programelor de control parental pentru dispozitivele conectate la internet. "Cei mai multi cred ca antivirusul unui calculator ar trebui sa elimine riscurile la care sunt expusi cei mici", afirma sociologul Ciprian Gradinaru.

Ministerul Educatiei nu exclude posibilitatea ca in programa scolara sa intre si cursuri in care copiii sa fie avertizati cu privire la riscurile expunerii datelor personale in mediul online.

Sursa foto: kurir.rs
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea