Stiinta & Tehnologie

#dacia #renault #germania #inmatriculari

Inmatricularile Dacia si Renault, in declin in Germania

Inmatricularile Dacia si Renault in Germania au scazut in perioada ianuarie-septembrie cu 34,2%, informeaza Mediafax. Au fost inregistrate 114.113 unitati , in timp ce numarul total de inmatriculari pe piata germana a fost de 2,16 milioane de unitati, ceea ce reprezinta un declin de 27,5%.

Cele mai mari vanzari le-au inregistrat marcile Volkswagen ( cota de piata 21,7%), Mercedes (cota de piata 9,4%) si BMW-MINI (cota de piata 9%). Acestea au fost urmate de Opel (7,8%), Audi (7,4%) si Ford (6,8%).

In luna septembrie, numarul total de inmatriculari Dacia si Renault in Germania a fost de 11.277 unitati, in scadere cu 31,7% fata de anul trecut, iar piata auto germana a inregistrat un declin de 17,8%, la 259.748 unitati.

In Franta, in schimb, inmatricularile Dacia au inregistrat in perioada ianuarie-septembrie 2010 cea mai mare crestere, de 210 %. Au fost inmatriculate 81.500 unitati, in conditiile in care piata franceza a crescut cu numai 0,8%, pana la 1,6 milioane de unitati.

In luna septembrie au fost inmatriculate in Franta 5.290 de unitati Dacia, inclusiv autovehicule comerciale usoare, ceea ce inseamna o crestere de 25,7% fata de aceeasi luna a anului trecut. Audi a fost singurul care a avut o evolutie mai buna decat Dacia in septembrie, inregistrand o crestere a numarului de inmatriculari de 36%.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea