Stiinta & Tehnologie

#statistici gaming #statistici #gaming

Industria gamingului da nastere unor statistici impresionante. Care sunt cele mai interesante?

Gamingul a reusit sa construiasca o industrie vibranta, intr-o continua metamorfoza, care atrage investitii de miliarde de dolari in fiecare an. Apex Legends, League of Legends, Fortnite sau Diablo III tin in fata telefoanelor, a laptopurilor si a PC-urilor milioane de oameni.

Statisticile nu se rezuma la doar cateva milioane de oameni care se joaca zilnic, care cauta apex legands hacks pe motoarele de cautare si asteapta ultimele noutati din partea producatorilor. De cativa ani exista statistici complete referitoare la gamerii profesionisti, la castigurile acestora, la numarul de oameni care joaca cu player unknown battlegrounds hacks si la o multime de alte detalii interesante.

Care sunt cele mai interesante statistici din industrie?

Conform celor de la battlelog.co, urmatoarele statistici reusesc sa defineasca foarte bine intreaga industrie a gamingului:

  • Cele mai multe jocuri sunt dezvoltate pentru PC si Mac. Nu mai putin de 53% dintre jocuri sunt destinate acestor platforme. Ceea ce este interesant este ca jocurile mobile vin tare din urma. Daca in urma cu cativa ani abia atingeau 10% din interesul producatorilor, astazi 38% dintre cei care produc jocuri prefera sa o faca pentru mobile si tablete. Printre platformele populare se mai numara si PS4, dispozitivele VR, Xbox sau Nintendo.
  • IN general, varsta medie a jucatorilor este de peste 30 de ani. Multi s-ar astepta ca adolescentii sa fie cei mai vizati de producatorii de jocuri. Realitatea este cu totul alta, insa. Varsta medie a barbatilor care se joaca este de 33 de ani iar varsta medie a femeilor care se joaca este de 37 de ani.
  • Shooterele sunt cele mai populare jocuri, iar popularitatea difera de la tara la tara. Cel mai jucat joc de PC este League of Legends, urmat de PUBG, un joc care castiga extrem de mult teren. PUBG este popular atat pe mobil, cat si pe computer si atrage foarte multi utilizatori chinezi. Pe lista jocurilor foarte populare se numara si Diablo III, Texas Holdem Poker sau World of Warcraft.
  • Statisticile legate de jocurile pe mobil sunt wow. Acestea spun ca in 2020, 44% dintre veniturile generate in industria gamingului vor veni de pe mobil. IN 2017 vanzarile de jocuri si vanzarile din jocurile de mobil au atins 16.5 miliarde de dolari.
  • Jocurile pentru adulti genereaza si ele venituri foarte mari. Este firesc, in conditiile in care 60% dintre copiii din tarile dezvoltate se joaca.
  • Cele mai banoase jocuri sunt cele sportive. Cei care doresc sa faca bani din jocuri ar trebui sa se orienteze spre cele din zona sporturilor. Piata acestei categorii de jocuri atinge 655 de milioane de dolari iar premiile oferite pentru castigatorii diverselor concursuri sunt uriase, de cele mai multe ori.

Este evident faptul ca exista un trend ascendent in ceea ce priveste jocurile. Ceea ce este foarte interesant este ca acestea nu mai sunt destinate doar copiilor, ci oamenilor de toate varstele, care pe langa placerea de a juca pot gasi oportunitati de a castiga un venit, jucandu-se ceea ce le place.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea