Stiinta & Tehnologie

Industria auto, afectata de norul de cenusa vulcanica

Iata ca situatia traficului aerian perturbat din cauza norului de cenusa, in Europa, afecteaza nu numai activitatea si viata pasagerilor, ci chiar si pe cea a industriei auto.

Dupa anuntul potrivit caruia activitatea vulcanului din Islanda s-a intensificat si dupa hotararea organizatiei europene pentru navigatie aeriana – Eurocontrol – de a restrictiona zborurile in spatiul aerian european, iata ca se vad si primele consecinte in industria auto : trei fabrici BMW din Germania si-au suspendat activitatea pana joi, din cauza faptului ca norul de cenusa a afectat aprovizionarea cu piese.

Astfel, uzinele BMW afectate sunt cele din: Dingolfing , Munchen si Ratisbonne, potrivit declaratiei purtatorului de cuvant al grupului german pentru AFP. Oficialii BMW n-au transmis deocamdata nimic in legatura cu faptul ca aceasta masura ar afecta productia si livrarea la timp a comenzilor. In Germania, inchiderea spatiului aerian a fost prelungita pana astazi la ora 00.00 (ora 3.00 a Romaniei).

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea