Stiinta & Tehnologie

#incarcare freon auto #freon auto

Incarcarea cu freon auto – o actiune responsabila, care asigura confortul in timpul condusului

Cei mai multi dintre soferi nici nu isi mai dau seama cum ar fi condusul fara aer conditionat in timpul zilelor toride. Astfel, nu se gandesc prea mult la sistemul de climatizare in sine si la modul in care acesta trebuie intretinut.

 

Pentru a asigura constant confortul climatic in autoturismul condus, dar si pentru a beneficia de functia de dezaburire, atat de utila, este esentiala verificare constanta a cantitatii de freon si incarcarea cu acest agent de racire, daca este cazul. Astfel de actiuni pot fi realizate optim doar prin intermediul unei firme specializate.

Semne care anunta ca freonul nu mai circula adecvat sau nu este suficient

Nu va fi greu de identificat cand freonul nu mai este suficient, nu mai ofera randamentul de altadata sau sistemul de climatizare are alte defectiuni. Cel mai frecvent, va fi resimtit faptul ca in masina nu se mai raceste cum ar trebui, iar in momentul in care climatizarea este pornita, aerul din interior nu se schimba, o dovada a faptului ca freonul nu mai circula adecvat.

Pierderile de freon au loc pe la imbinarile sistemului, prin anumite fisuri care apar odata cu trecerea timpului sau prin fisuri provocate mecanic la nivelul instalatiei. in urma sesizarii uneia dintre situatiile prezentate, trebuie efectuata rapid o incarcare cu freon auto.

Sistemul de climatizare – cum functioneaza si cand este nevoie de incarcare cu freon auto?

Sistemul de climatizare este o inovatie a zilelor noastre, permitand confortul climatic in timpul condusului, mai ales in zilele cu temperaturi ridicate. Acesta are un principiu de functionare complex.

Concret, orice sofer caruia ii pasa de propriul confort in timpul calatoriei cu propria masina trebuie sa stie ca instalatia de climatizare este formata din doua radiatoare legate intre ele prin conducte, formandu-se astfel un circuit prin care este transportat freonul – agentul de racire.

Prezenta freonului reprezinta o parte esentiala pentru functionarea sistemului de climatizare. Acesta este un compus chimic obtinut pe cale organica, utilizat ca agent frigorific pentru frigidere, combine frigorifice, aer conditionat pentru locuinte, spatii de birouri, precum si pentru asigurarea temperaturii optime in interiorul autoturismelor.

Freonul trebuie verificat periodic, cei mai responsabili soferi contactand o firma specializata in acest sens, cu precadere la inceputul sezonului rece sau inainte de efectuarea unei calatorii lungi sau inainte de plecarea in concediu sau vacante. De asemenea, nivelul agentului frigorific trebuie verificat si atunci cand se cunoaste faptul ca in masina cu care se circula nu a fost realizata recent, sau niciodata, o reumplere cu acest lichid.

Incarcare cu freon auto – cine poate efectua aceasta actiune?

in mod special, pentru soferii incepatori sau mai putin experimentati in ceea ce priveste ingrijirea tehnica a masinii, defectarea sistemului de climatizare poate fi o adevarata surpriza. Acesta este contextul in care pot contacta persoane care nu sunt autorizate pentru efectuarea serviciilor specializate de incarcare cu freon aer conditionat auto, rezultatul fiind total nesatisfacator.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda ca incarcarea cu freon sa fie realizata de o firma autorizata, cu vasta experienta in domeniu. Neoclim, de exemplu, ofera servicii ireprosabile de incarcare cu freon auto la domiciliu, gratie aparaturii performante de care dispune si a personalului calificat, apt sa realizeze lucrarile de completare cu freon, indiferent de locatia clientilor.

Orice sofer din Bucuresti poate contacta un reprezentant Neoclim pentru stabilirea unei programari de incarcare cu freon la domiciliu, la adresa de la locul de munca sau la orice alta adresa, acolo unde ii este clientului confortabil.

De asemenea, compania ofera si servicii de verificare a sistemului de climatizare, acestea permitand specialistilor sa identifice daca exista si alte defectiuni ale acestuia. incarcarea cu freon nu poate fi realizata decat pentru sistemele care functioneaza in parametri optimi. Toate defectiunile identificate trebuie mai intai solutionate, urmand ca specialistii Neoclim sa efectueze apoi operatiunea de incarcare cu freon a masinii, in functie de modelul pe care il detine clientul solicitant.

Ca pret, firma practica tarife conforme calitatii serviciilor prestate. Pretul este calculat si in functie de dificultatea de operare, modelul masinii si alte criterii, care vor fi transmise clientilor imediat ce acestia au manifestat intentia de a apela la serviciile Neoclim.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea