Stiinta & Tehnologie

#t-01a #toshiba tg01 #snapdragon #telefon mobil #japonia

In Japonia, Toshiba TG01 isi schimba numele in T-01A

Unul din cele mai asteptate telefoane mobile ale acestui an, Toshiba TG01 a ajuns si pe piata nipona. Aici terminalul va fi cunoscut sub numele de T-01A .

Toshiba TG01 a fost pentru prima data prezentant publicului in luna februarie 2009 in cadrul evenimentului Mobile World Congress 2009 care a avut loc la Barcelona.

Specificatii tehnice

Modelul Toshiba TG01/T-01A a fost conceput ca sa fie un rival iPhone. Asemenea terminalului Apple, Toshiba TG01 are incorporat accelerometru si o functie numita " shake to answer". Totusi, unul din cele mai importante aspecte ramane procesorul Qualcomm Snapdragon de 1 GHz pe care smartphone-ul il are. Spre deosebire de iPhone, terminalul celor de la Toshiba va avea un ecran mult mai mare de 4,1 inch care va suporta o rezolutie WVGA. Telefonul va avea incorporata si tehnologia proprietara Toshiba Regza, care pana acum a fost folosita numai in productia de televizoare ale companiei.

Ca capitolul conectivitate, TG01 va suporta Bluetooth, USB, 3G si Wi-Fi. Vine cu acces direct la  Facebook, YouTube si Google si suporta formate video DivX. Totodata, acesta suporta si control prin gesturi. Terminalul are receptor GPS cu functii aGPS.

Mic si destept

Modelul va rula sistemul de operare Windows Mobile versiunea 6.1, dar va suporta un upgrade atunci cand versiunea 6.5 se va lansa. In prezent, terminalul este unul din cele mai subtiri telefoane mobile de pe piata. Acesta nu va avea mai mult de 10 mm grosime (9,9 mm).

Din pacate, producatorul nu a anuntat inca data lansarii lui oficiale si in alte tari din Europa. Toshiba TG01 va fi disponibil in doua culori, alb si negru, iar reprezentantii companiei nu au au facut public pretul de achizie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea