Stiinta & Tehnologie

# imprimanda #imprimanta laser #durata de viata

Imprimantele laser - cum le cresti durata de viata

Ca si alte dispozitive electronice si imprimantele cu laser au nevoie de intretinerea pentru a functiona corect.

 

Sunt cateva operatiuni simple pe care trebuie sa le realizezi, astfel vei putea beneficia dispozitive cu aspect de nou care nu dau rateuri cat mai mult timp. Imprimantele cu laser sunt totusi aparate specializate, si de aceea, periodic au nevoie de operatiuni speciale de curatare verificare si optimizare a cartuselor de tonere

Printre sarcinile simple pe care le poti realiza chiar tu sunt cele de intretinere zilnica. Indepartarea prafului cu o carpa moale si curatarea murdariei sunt actiuni aparent banale, dar aceste impiedica acumularea de reziduuri in interior. Pentru siguranta ta este important sa opresti alimentarea imprimantei la reteaua electrica. Praful trebuie indepartat cu carpa moale sau buret umed. Acestea pot fi imbibate usor in solutii speciale cu efect antistatic. 

  • Scoate cablul de alimentare al imprimantei din priza.
  • Scoate cartusul toner si pune-l in apropiere,  pe o hartie curata.
  • Curata cavitatea interioara a cartusului toner.
  • Indeparteaza resturile de pe role cu miscari delicate de scuturare, dar nu le atinge cu carpa.

Curatarea efectiva a rolelor se realizeaza prin imprimarea succesiva a unui numar de pagini. Indiferent de tipul tonerelor - 302RV93055, SAMSUNG MLT-D111S (SU810A) ori BROTHER TN-1030 (TN1030), operatiunile sunt aceleasi.

Protejeaza imprimanta. Cand nu o folosesti poti sa o protejezi, poti utiliza o husa in acest sens. Foloseste hartie de calitate si pastreaz-o  in ambalajul original. Aceasta intra in contact cu cele mai sensibile parti ale imprimantei. Daca utilizezi hartie proasta, umeda ori murdara, nu doar calitatea printului va fi afectata ci si ansamblul in sine. 

Manipuleaza imprimanta cu grija ori de cate ori ai nevoie sa o muti. Miscarile bruste, scaparile accidentale pot produce daune majore componentelor din interior. Manevrarea acesteia trebuie realizata cu mare grija.

Operatiunile specializate trebuie realizate in servicuri autorizate, de persoane competente. Pentru a spori durata de viata si utilizare a imprimantei este indicat ca dispozitivul sa fie supus unor operatiuni de detailing cel putin anual. 

Sursa imagine: antpkr / Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea