Stiinta & Tehnologie

#tatuaj #imprimanta 3d #saloane tatuaj

Imprimanta 3D care ar putea aduce falimentul saloanelor de tatuaj

Pasionatii de tatuaje vor putea sa isi deseneze modele si insemne pe trup fara a mai apela la ajutorul unor artisti specializati. Trei studenti din Franta au realizat primul prototip al unei imprimante 3D, capabila sa creeze tatuaje permanente.

Pierre Emm, Johan Da Silveira si Piotr Widelka au modificat o imprimanta 3D MakerBot, astfel incat sa poata imprima cerneala permanenta pe piele. Acestia au realizat proiectul pentru a participa la o confruntare a Ministerului Cultural Francez, desfasurata in cadrul scolii de design ENSCI Les Ateliers.

Tema proiectului a fost crearea unor colaje de imagini, clipuri video si sunete din domeniul public. Timpul de lucru efectiv pentru reconstruirea imprimantei a fost de 8 ore.

Dupa ce au testat noul "artist" pe o piele artificiala intinsa pe niste tuburi, cei trei studenti au fost surprinsi sa gaseasca si un voluntar care a vrut sa incerce performantele imprimantei si care a devenit, astfel, primul om tatuat mecanic. Prima opera realizata de imprimanta a fost conturul unui cerc pe antebratul voluntarului.

Sursa foto: 2k2bt.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea