Stiinta & Tehnologie

Hyundai pregateste 2 coupe-uri

Hyundai are in plan nu unul, ci doua modele coupe. Este vorba de un GT clasic cu tractiune pe puntea spate si un al doilea coupe cu tractiune pe puntea fata, o evolutie a actualului model Hyundai Coupe.

Primul model a fost deja prezentat la salonul auto de la New York si stim ca se va numi Genesis . Al doilea va fi o evolutie a conceptului coupe Veloster, dar va fi construit pe platforma lui i30.

Diferentele dintre cele doua coupe-uri sunt: puntea motoare, designul exterior si propulsoarele. GT-ul va fi cuplat la un propulsor de 3.6 litri V6, capabil sa genereze 300 de CP. Masina este construita pe calapodul "muscle car" american, este agresiva si se poate vinde bine in America. Poate fi considerata o " locomotiva " de imagine pentru Hyundai. Varianta mai putin puternica de propulsor cu care va fi oferita este un turbo de 2.0 litri care ofera 210 CP.

Propulsorul se va gasi si sub capota coupe-ului cu tractiune pe puntea fata, model destinat pietei europene. Ambele masini vor ajunge pe piata in 2009, intaietate avand GT-ul. Nu au fost inaintate inca estimari de preturi, dar putem anticipa ca Genesis va sari de 30 de mii de euro, pe cand pretul coupe-ului european se va localiza in jurul a 20 de mii.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea