Stiinta & Tehnologie

#china #google android #huawei u8230

Huawei prezinta U8230, primul lor terminal cu Android

Chinezii de la Huawei isi anunta primul terminal care ruleaza sistemul de operare Google Android.

Telefonul mobil a fost pentru prima data prezentat in cadrul show-ului de electronice Mobile World Congress 2009 , care s-a desfasurat in Barcelona in luna februarie.

specificatii tehnice

Numit Huawei U8230 , terminalul este un "candybar" cu ecran complet tactil care se aseamana totusi cu majoritatea telefoanelor mobile existente pe piata. Din pacate reprezentatii companiei nu au dat prea multe detalii despre terminalul tocmai anuntat.

In prezent se stie ca Huawei U8230 ruleaza versiunea 1.5 a sistemului de operare Android si ca are un ecran de 3,5 inch. Este posibil ca rezolutia acestuia sa fie HVGA de 480 x 320 px si sa aiba suport pentru cel putin 65.000 de culori. Din pacate aceste specificatii nu au fost confirmate. Alte detalii

Pe langa ecranul generos, primul model Huawei cu Android mai dispune de o camera foto de 3,2 MP. Senzorul foto nu  are flash, dar e posibil ca acesta sa aiba autofocus. Partea imbucuratoare este faptul ca terminalul vine cu o baterie foarte puternica de 1500 mAh.

Ca orice alt terminal care ruleaza Android, Huawei U8230 va avea anumite servicii Google preinstalate ca, Google Maps, Google Search si Google Talk. Telefonul mobil se va lansa candva in a doua jumatate a anului 2009. Pretul si o lista completa de specificatii tehnice va fi data publicitatii inainte de lansarea oficiala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea