Stiinta & Tehnologie

#prius #toyota #insight #honda

Honda vrea sa lanseze un rival mai economic pentru Toyota Prius

Honda planuieste sa recupereze din cota de piata pierduta in fata rivalului Toyota Prius , lansand un model hibrid mai economic.

Asadar, pentru ca Insight nu a reusit sa se impuna, in ciuda unui avantaj al pretului de cateva mii de euro mai putin, constructorul auto pregateste o noua arma. Totusi, hibridul de la Honda a avut succes, insa numai pe anumite piete, cum ar fi cea japoneza. La nivel mondial vanzarile au fost sub asteptari.

Unde sa fi gresit oare producatorul auto? Probabil pentru ca a mizat pe pretul mai mic, in ciuda economiei de combustibil pe care o oferea Prius. Iar clientii au ales sa faca economie in vremuri de criza.

In acest context, directorul de cercetare si dezvoltare al Honda, Takanobu Ito, a mobilizat personalul pentru a scoate o masina mai economica decat Prius, conform Automotive News Europe.

Ito a declarat ca masina mai economica decat Prius nu trebuie sa fie neaparat un inlocuitor al Insight si a explicat ca Honda este gata sa puna sisteme de propulsie hibride pe masinile de mici dimensiuni (un exemplu ar fi Jazz).

Cititi mai multe pe Auto.ro      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea