Stiinta & Tehnologie

Honda cu hidrogen

Arata ca un sedan, dar fabricarea ei costa mai mult decat cea a unui Ferrari. Totusi, FCX Clarity ar putea fi cheia catre un viitor fara combustibili traditionali.

Noul model Honda se afla inca in probe, dupa ce a fost lansat in Japonia, relateaza editia online a NYT. FCX Clarity este prima masina destinata productiei in masa care functioneaza cu alimentare exclusiv pe baza de hidrogen .

Desi foarte apreciat si bine primit de catre publicul larg, Honda va fabrica doar 200 de exemplare ale prototipului in urmatorii trei ani. Din fericire, firma japoneza preconizeaza cresterea productiei, odata cu sporirea numarului de statii de alimentare pe baza de hidrogen. Luni, Honda a facut publica lista cu primii cinci cumparatori, printre care se afla si actrita americana Jamie Lee Curtis .

Astfel de autoturisme-hibrid promit un viitor in care emisiile toxice se vor diminua semnificativ.

Mecanismul care asigura functionarea masinii se bazeaza pe combinarea hidrogenului si oxigenului din aer în scopul obtinerii de electricitate. Singurele rezultante ale acestui proces sunt apa si caldura.

În conditiile în care pretul combustibililor traditionali se afla în continua crestere, solutia propusa de Honda pare sa aiba asigurat drumul catre succes. Dincolo de popularitatea de care se bucura deja, nu trebuie sa uitam si impactul pozitiv pe care îl va avea masina asupra mediului înconjurator.

O alta masina “prietenoasa” cu mediul este modelul Prius, de la Toyota.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.