Stiinta & Tehnologie

#accidente rutiere #soselele mortii #harta #statistica

Harta soselelor mortii

Potrivit analizei de risc rutier , intocmita pe zone, ore si tipuri de accidente, DN1, DN7 si DN2 sunt veritabile capcane

Dublarea amenzilor date nu are nici un efect, una dintre solutii fiind construirea de autostrazi

Jumatate dintre mortii masacrelor de pe sosele au crucile ridicate pe zece drumuri nationale , potrivit unei analize a Directiei de Politie Rutiera din IGP. In top figureaza trei drumuri nationale – DN1, DN7 si DN2. Impreuna, acestea cumuleaza peste 120 de „puncte negre”. Politistii de la circulatie spun ca aceste „puncte ale mortii” sunt intersectii, curbe sau portiuni de cateva sute de metri in care, in ultimii cinci ani, au avut loc adevarate carnagii.

Analiza de risc rutier realizata in perioada 2007 - aprilie 2008 arata ca 50 la suta dintre accidente se petrec in localitati si 29 la suta pe drumuri nationale. Cele mai sigure drumuri sunt autostrazile, unde au loc doar 0,5 la suta din accidente, desi sunt cele mai circulate. Peste 50 la suta dintre morti sunt in accidente pe drumuri nationale, unde si vitezele sunt mari.

Prahova, in topul accidentelor

Cele mai multe victime sunt pe DN1 - Bucuresti-Ploiesti -Brasov-Sibiu-Sebes-Alba-Cluj. Aici s-au inregistrat 765 de accidente, cu 197 de morti si 397 raniti grav. Aproape o treime dintre accidente au loc in judetul Prahova. Unul din patru accidente intamplate pe DN1 se petrece din cauza vitezei neregulamentare. Cele mai multe accidente au loc intre orele 14 si 19, in cea de-a doua parte a saptamanii. Pe DN1 se afla 48 de puncte negre, in care, in cinci ani, au avut loc 526 de accidente, au murit 237 de oameni si alti 434 au fost grav raniti. In topul mortii pe sosele urmeaza DN7 – Bucuresti-Titu-Gaiesti-Pitesti Ramnicu Valcea-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Nadlac, cu 601 accidente petrecute de la inceputul anului 2007, in care au murit 173 de persoane si alte 475 au suferit rani grave.

25 la suta dintre accidente au loc in judetul Valcea. Viteza este cea mai raspandita cauza. Peste 20 la suta dintre accidente au avut loc din cauza vitezei. Alte cateva zeci de evenimente au fost provocate de depasirile neregulamentare. Cele mai multe accidente se petrec in intervalul orelor 17-20, in weekend si in zilele de miercuri. Pe DN7 au fost identificate 24 de puncte negre, in care, in cinci ani, au pierit 115 persoane si au suferit leziuni grave alte 249.

Pe locul urmator se afla DN2 – Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Falticeni-Suceava-Ucraina. De la inceputul anului trecut, pe acest drum national au avut loc 601 accidente, soldate cu 163 de morti si 203 raniti grav. Un sfert dintre accidente au loc in judetul Buzau. Cele mai multe accidente sunt provocate din vina pietonilor - 24 la suta. Cele mai multe evenimente se petrec in intervalul 17-20, in a doua parte a saptamanii. In cinci ani de zile, in cele 49 de puncte negre de pe acest drum national, au avut loc 548 de accidente, soldate cu 249 de morti si 398 de raniti grav.

 

Cititi continuarea in Cotidianul

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea