Stiinta & Tehnologie

#navigatie auto #GPS navigatie auto #gps

GPS navigatie auto - ghid rapid si 5 recomandari pentru iarna 2018 - 2019

Sistem de navigatie gps nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui sofer, mai ales daca obisnuieste sa se aventureze spre noi locatii.

Datorita tehnologiei moderne soferii au la dispozitie un dispozitiv special, dotat cu o multitudine de functii si precis cand vine vorba despre directionare si orientare in orase sau in afara oraselor, spre destinatii mai putin cunoscute. Desigur, v-ati dat seama ca ne referim la gps auto sau navigatorul auto.

Acest sistem de navigatie gps este un aparat de dimensiuni compacte care se pozitioneaza la indemana (cel mai adesea direct pe parbriz) si care ofera soferului detalii extrem de utile ce il pot ghida spre destinatia dorita. GPS-ul modern este prevazut cu un set de harti extrem de detaliate (unele cu update gratuit al hartilor) si informatii updatate periodic. Cele mai bune sisteme GPS auto includ un ghid vocal care va asista la fiecare manevra, pentru a ajunge in timp util si in siguranta la destinatie. Avand un navigator auto performant in masina orice calatorie va fi lipsita de stresul pierderii timpului cu identificarea strazilor, a punctelor de interes si a obiectivelor intalnite.

GPS-ul transforma calatoriile cu masina in experiente extrem de placute, sigure si fara probleme. Uitati de riscul si neplacerea de a va rataci intr-un oras nou, de a nu identifica rapid un restaurant, un restaurant sau o benzinarie. Aflati rapid, din confortul scaunului auto detalii despre obiectivele aflate in apropierea traseului dumneavoastra. Stiti in orice moment cam in cat timp veti ajunge acolo unde doriti. Daca sunteti incepator sau daca este prima data cand conduceti pe un traseu, un GPS auto va poate atentiona cand sa schimbati banda ca sa virati la stanga sau la dreapta in siguranta.

Daca va place sa cutreierati tara si lumea, asigurati-va ca aveti alaturi un companion potrivit, un sistem de navigatie auto complet si performant.

Piata navigatoarelor auto este extrem de diversificata. Sunt multe modele, multi producatori, dotari si specificatii diferite. De aceea alegerea unui navigator adecvat cerintelor dumneavoastra ar putea parea putin dificila. Daca veti rezerva putin timp pentru informare sansele de a va alege cu un model care sa va multumeasca pe timp indelungat din toate punctele de vedere vor creste considerabil.

Ghid sistem de navigatie GPS auto (si moto) - 3 puncte cheie

1. Aspect

Cu toate ca la prima vedere toate sistemele gps navigatie ar putea parea cam la fel, acest lucru nu este adevarat. Producatorii de navigatoare auto se intrec in stiluri practice, incearca sa inoveze si sa experimenteze cu noi elemente estetice. Poate cea mai importanta specificatie din punct de vedere al designului o constituie displayul, in speta marimea acestuia. Cele mai multe sisteme gps navigatie au ecrane cu diagonale de 3.5 - 8 inch. Desi un ecran mai mare ar putea fi de preferat, luati in considerare faptul ca acesta ar putea fi si mai dificil de manevrat. De aceea, variantele cu diagonale medii tind sa fie cele mai bune.

Totusi nu putem contesta valoarea unui ecran mai generos. Avand in privire un display mare veti putea vizualiza in detaliu traseul, in timp ce ramaneti conectat la ce se intampla in jurul dumneavoasta. Daca ecranul este prea mic exista riscul de a fi tentat sa va luati ochii in mod repetat de la sosea pentru a incerca sa descifrati informatiile afisate.

In afara de marime, la ecran conteaza si functia tactila. Daca displayul este cu touchscreen atunci veti avea posibilitatea de a cauta, tasta si naviga prin meniu mult mai repede. Avand in vedere ca in general aveti nevoie de GPS auto atunci cand sunteti deja la volan, aceasta functie pentru un maxim de randament devine dintr-o data extrem de importanta si valoroasa.

2. Performanta

Performanta care se traduce mai exact in viteza de reactie, este data in primul rand de frecventa si puterea procesorului, respectiv de capacitatea memorie RAM, memorie interna. Un navigator gps auto foarte performant va ajuta sa cautati rapid traseul de urmat si sa reconfigurati usor datele. Acest lucru devine cu atat mai important atunci cand sunteti in trafic, in apropierea unor intersectii si aveti nevoie de asistenta rapida pentru a nu va indeparta de la traseul corect. In prezent cele mai performante GPS auto vin echipate cu un cpu cu frecventa peste 400 MHz si memorie de 128 - 256 MB. Desigur, exista si modele din gama de top cu procesoare de frecventa dubla si memorie mai multa. Acest lucru nu inseamna neaparat ca trebuie sa faceti credit ca sa va procurati cel mai tare navigator auto. S-ar putea sa nici nu aveti nevoie de functiile si capacitatile sale. De aceea, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa va raportati la necesitatile dumneavoastra concrete in ceea ce priveste deplasarile:

  • in ce buget va puteti incadra fara probleme?,
  • cat de des calatoriti cu masina?,
  • obisnuiti sa vizitati locatii noi?,
  • va deplasati frecvent in interes de serviciu?

Acestea sunt doar cateva intrebari, al caror raspuns va poate ghida spre o alegere justa.

3. Functii din dotare si harti

Trebuie sa mentionam ca fiecare producator de GPS auto prefera un anumit set de harti pentru modelele lansate in piata. Dumneavoastra va revine sarcina de a verifica daca orasele, zonele sau statele in care calatoriti frecvent sunt incluse in hartile instalate default. Majoritatea navigatoarelor auto vin preinstalate cu harti ale Romaniei sau chiar pentru toate statele europene. In afara de hartile existente pe GPS la achizitionare, trebuie sa va asigurati ca informatiile cartografice sunt updatate permanent. Acest lucru este extrem de important pentru ca in realitate exista o dinamica fantastica in ceea ce priveste hartile: unele strazi se inchid, se redenumesc, apar alte strazi si rute noi. Cu siguranta nu doriti sa fiti luat prin surprindere, ci sa va bazati pe GPS-ul dumneavoastra in orice imprejurare.

In afara de harti si de actualizarea acestora, GPS-urile castiga in valoare datorita detinerii si furnizarii unor informatii pretioase pentru soferii aflati in calatorie - ne referim la informatii suplimentate ce tin de starea generala a carosabilului, de eventualele accidente care au loc, de ambuteiajele formate intr-o anumita zona, dar si de obiectivele de interes - benzinarii, bancomate, supermarketuri, restaurante, hoteluri etc. Cele mai noi GPS-ul au capacitatea de a prinde imagini statice, de a reda muzica si filme, de a se conecta la telefonul mobil.

Recomandari navigatie GPS auto 2018 - 2019

1. Sistem de navigatie gps Garmin Zumo 395LM dedicat Moto, Touchscreen 4.3", Harta Full Europa, update gratuit pe viata a Hartilor - 2899 lei

Acest model face parte din gama de top de navigatoare GPS dedicate conducatorilor de motociclete si are cateva specificatii care vor convinge chiar si cel mai pretentios sofer. Displayul cu touchscreen are diagonala de compacta de 4.3 inch si raspunde chiar si atunci cand utilizatorul poarta manusi (avis conducatorilor de motociclete). Garmin insista pe faptul ca acest model deosebit este construit cu mult simt de raspundere si poate detecta cu usurinta drumurile aflate in panta sau cele cu serpentine. Il alerteaza pe sofer atunci cand urmeaza curbe stranse sau cand depaseste viteza recomandata. Ecranul zumo permite ajustarea controalelor legate de muzica redata de pe playerul MP3.

Garmin insista de asemenea ca Zumo 395LM este un GPS gandit pentru adrenalina, cuvant ce descrie fidel conducatorii de motociclete. Masoara 130 x 94 x 30 mm si cantareste doar 270 grame.

2. Sistem de navigatie gps Serioux UrbanPilot UPQ700, TFT 7”, Procesor 800 MHz, 256MB RAM memorie interna, 8GB Flash, Microsoft Windows CE 6.0, Fara Harta - 381 lei

Inca de la inceput va avertizam ca acest model are sistem de operare Windows CE 6.0 dar nu are soft de navigatie. Acest lucru inseamna ca instalarea softului potrivit va cadea in sarcina dumneavoastr. GPS Serioux UrbanPilot UPQ700 are un design placut si un display mare de 7 inch. Carcasa prezinta colturi rotunjite, este neagra si se asorteaza toate tipurile de intorioare ale masinilor. Are o talie robusta, ceea cee-l recomanda pe termen lung.

Serioux a conceput acest model pentru a putea rula muzica si filme. In acest sens s-a preferat o configuratie destul de avansata, cu un procesor de 800 MHZ si o memorie de 256 MB. Capacitatea de stocare este de 8 GB default, dar cu ajutorul slotului micro SD se poate extinde printr-un card. Displayul acestui gps serioux de 7 inch este pus in valoare de un senzor de lumina proiectat sa minimizeze luminozitatea atunci cand se ajunge in modul de noapte. De notat la acest model este ca garantia tehnica acordata este de 3 ani, nu 2 asa cum apare la majoritatea modelelor.

3. Sistem de navigatie TomTom GO 5100 World, Ecran Tactil 5", 8GB Flash, Actualizarea hartilor pe viata, Sim&Data, Harta Full Europa - 1799 lei

Iata un sistem de navigatie apreciat in toata Europa, nu doar la noi in tara. Gps TomTom Go 5100 este dotat cu un ecran cu touchscreen de 5 inch cu rezolutie 480 x 272, cu 8 GB Flash si se livreaza cu harta completa a Europei (plus actualizari pe viata a elementelor cartografice). Din acest motiv gps TomTom Go 5100 devine una din primele optiuni cand vine vorba despre calatorii cu masina in diverse state europene. Daca va place sa cutreierati lumea si sa o descoperiti in toata splendoarea ei, asigurati-va ca plecati la drum cu un astfel de navigator gps auto ce isi poate dovedi maiestria si abilitatea in circumstante numeroase.

Lifetime Tom Tom Services este serviciul care prevede furnizarea de actualizari gratuite ale hartilor, precum si informatii in timp real din trafic. Puteti conecta GPS-ul cu aplicatia MyDrive pentru a seta ruta si destinatia inainte de a va urca la volan. In plus, prezenta cardului SIM integrat va conecteaza permanent cu aceste tipuri de servicii.

Pentru a controla acest GPS TomTom aveti doua mari optiuni: fie sa atingeti ecranul si sa navigati spre setari, fie sa va folositi de voce pentru un control mai interactiv. Harta disponibila in pachet va permite sa accesati informatii nelimitate in roaming si sa descoperiti lumea intr-un nou mod.

Pentru instalarea GPS-ului folositi mecanismul de prindere magnetic inclus in pret. Chiar daca pare mult prea simplu, acesta se fixeaza in maxima siguranta.

Cel mai stresant moment atunci cand mergi cu masina intr-un locatie noua este sa ratezi banda corecta intr-o intersectie. Acest lucru este aproape inexistent daca aveti alaturi un navigator atat de performant cum este TomTom. Veti putea vizualiza cu precizie banda de pe care urmeaza sa faceti la dreapta sau la stanga, in fucntie de traseul dorit.

Gps TomTom Go professional 5400 World nu are bluetooth si nici camera. Cu toate acestea durata lunga a regimului de incarcare, alertele de radar, cautarea instantanee adreselor, controlul de voce si ghidarea avansata pe traseu reprezinta toate caraceristici importante pentru acest model. Ca prezenta fizica masoara 125.4 x 82.6 x 23 mm si are o autonmie de pana la doua ore. Ca si functii extra notam cautarea rapida a adreselor si ghidarea excelenta pe trasee, plus controlul de voce, Din pachet nu lipsesc urmatoarele accesorii: incarcatorul auto, cablul USB, suportul de prindere magneti, precum si un manual de utilizare pentru a deprinde bunele practici in folosirea si actualizarea GPS-ului.

Pentru a ajunge rapid la destinatie, pe cel mai potrivit drum folositi navigatorul GPS TomTom Go.

4. Tableta navigatie GPS Navitel T500 3G EU, Touchscreen 7", Procesor 1.3 GHz, 1GB RAM memorie interna, 8GB Flash, Dual SIM, Full Europa 325 lei

In continuare ne-am propus sa va aducem in atentie o tableta de navigatie, nu un simplu dispozitiv. Tableta are display de 7 inch cu touchscreen si rezolutie 800 x 1280. Este un model intens, stilizat, ce functioneaza sub un sistem de operare Android 7.0. Procesor MediaTek cu patru nuclee de 1.3 GHz, ecranul tip IPS si prezenta celor doua camere frontala si principala fac din acest GPS-tableta o alegere cel putin interesanta.

GPS Navitel T500 3G EU apare in formula extinsa; cu GPS, Bluetooth, micro SD pana la 32 MB, wireless si clasicul conector jack de 3.5 mm. Setul include o tableta, un cablu USB, un incarcator si un card de garantie. La acestea se adauga manualul de utilizare.

5. Sistem de Navigatie Smailo HD 5.0, Ecran TFT LCD 5", Procesor 800 MHz, Microsoft WinCE 6.0, Fara Harta - 329 lei

Dispozitiv cu design modern, foarte subtire pentru o mai buna manevrabilitate, prevazut cu numeroase functii smart si utile oricarui conducator. Prima data ne atrage prin ecranul plat ce are o rezolutie de 480 x 272 pixeli. Marimea de 5 inch a diagonalei va ajuta sa vizualizati cand mai detaliat traseul si informatiile transmise. Introducerea destinatiei, traseul si detaliile se realizeaza mai rapid, datorita functiei de auto-completare pentru staada, localitate etc. Acel procesor MediaTek din dotare stimuleaza receptia semnalului GPS in doar cateva clipe. Orice traseu mai dificil va deveni dintr-o data mai "digerabil" pentru ca daca va lasati ghidat de GPS acesta va va ghida eficiente in intersectie.

Gps Smailo HD se conecteaza la Bluetooth la Internet, poate prelua si efectua apeluri, fara ca dumneavoastra sa fiti tentat sa luati mainile de pe volan si ochii de la drum. In fine, acest GPS auto de la Smailo este ideal pentru vizualizarea pozelor salvate in jpg sau bmp, pentru redarea melodiilor si a filmelor preferate.

Oferta curenta evoMAG include sisteme audio, telefoane mobile, lazi frigorifice, masini de spalat rufe, biciclete electrice, electrocasnice mari, boxe auto, masini de spalat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea