Stiinta & Tehnologie

#google #toyota prius #pilot automat

Google testeaza masina fara sofer

Compania americana Google testeaza de mai multe luni un prototip de masina care nu are nevoie de sofer.

Google a folosit sapte masini Toyota Prius , adaptate special cu sistemul de pilot automat . Autoturismele au parcurs deja 255.000 km pe drumurile din California.

Masinile au montati pe capota mai mult cilindri care asigura orientarea, in timp ce un computer de bord a preluat efectiv controlul masinii.

Cele sapte Toyota Prius au circulat cu doi pasageri la bord: un sofer care sa poata prelua controlul masinii in cazul unei erori si un specialist in IT care sa verifice ca sistemul computerizat functioneaza corect.

Cercetatorii de la Google spun ca tehnologia inteligentei artificiale ar putea reduce cu peste 50% accidentele rutiere din lume.

Avocatii companiei sustin ca masinile fara sofer circula legal. Pana acum, singurul incident a fost provocat de un sofer care, din neatentie , a lovit din spate una dintre masinile dotate cu sistemul Google.

"Scopul nostru este sa reducem numarul accidentelor rutiere, sa aducem mai mult timp liber oamenilor si sa reducem emisiile de CO2 ", a declarat Sebastian Thrun, unul dintre cercetatorii Google, citat de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea