Stiinta & Tehnologie

#sony ericsson #nexus one #google

Google Nexus One ar fi trebuit facut de Sony Ericsson

Cel mai nou telefon mobil al celor de la Google, modelul Nexus One ar fi trebuit fabricat de joint-venture-ul suedezo-japonez, Sony Ericsson.

Totusi, se pare ca pana la urma Google Nexus One a fost realizat de compania taiwaneza HTC asemenea primului telefon Google, G1.

Declaratii oficiale

Informatiile vin direct de la CEO-ul Sony Ericsson, Bert Nordberg, care a declarat intr-un interviu ca cei de la Google au venit initial si au dorit ca modelul Nexus One sa fie realizat de Sony Ericsson. Din pacate, raspunsul sefilor a fost "nu", pentru ca acestia nu doreau numele companiei sa fie afiliat cu termenul de subcontractor . Recent compania a anuntat oficial modelele sony ericsson xperia x10 mini si mini Pro, impreuna cu Vivaz Pro . Cat despre Nexus, terminalul Nexus Two ar putea fi realizat de americanii de la Motorola. Telefonul google nexus one este compact, masurand 119 x 59,8 x 11,5 mm si avand o greutate de 130 de grame. Modelul este dotat cu un ecran AMOLED de 3,7 inch cu rezolutie generoasa de 480 x 800 pixeli.

Asemenea iPhone-ului si acest terminal are o singura "tasta" fizica. In loc de un buton, cei de la HTC au folosit un trackball ca si in cazul lui HTC Hero. Google Nexus One este echipat cu precesorul Qualcomm Snapdragon QSD8250 de 1 GHz.

Alte detalii

Dispozitivul mobil aduce si o noutate, si anume o noua versiune a sistemului de operare Android, varianta 2.1. Imbunatatirile aduse sunt destul de multe, cinci panouri ale ecranului principal (in loc de trei), widgeturi noi, wallpaper-uri interactive care "raspund" atunci cand ecranul tactil este atins, meniu principal in 3D si o aplicatie "speech-to-text".

La capitolul conectivitate Google Nexus One se prezinta foarte bine, fiind dotat cu standarde GPRS, EDGE, Bluetooth si USB 3G cu HSDPA si HSUPA, plus Wi-Fi. Modelul mai este echipat cu o camera foto de 5 MP cu flash si autofocus, tehnologia de detectare a fetei si functia geo-tagging. Lui Google Nexus One nu ii lipsesc nici receptorul GPS, busola digitala, serviciul Google Maps, integrarea serviciilor Google Search, Gmail, YouTube, Google Talk sau Picasa si are player muzical si video.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea