Stiinta & Tehnologie

#peugeot citroen #general motors #alianta psa #investitii general motors

GM, seful aliantei PSA Peugeot Citroen?

Alianta fondatoare a PSA Peugeot Citroen este dispusa sa ofere controlul celor de la General Motors in schimbul unei investitii substantiale. Detaliile sunt limitate, dar ultima runda de negocieri pare sa implice un joint-venture amplu, care ar pune GM-ul in conducerea Opel, Vauxhall, Peugeot si Citroen.

"Familia Peugeot a acceptat sa piarda controlul si acest lucru nu mai reprezinta o problema", au declarat sursele pentru Reuters.

In schimbul unei mari investitii, GM vrea sa domneasca liber asupra aliantei PSA. Acest lucru va avea si aspecte negative precum: reducerea locurilor de munca si inchiderea fabricilor.

Ambele companii au refuzat sa comenteze, dar CEO-ul GM Dan Akerson a declarat acum ceva timp: "Nu avem nicio intentie pentru a investi fonduri aditionale in alianta PSA la acest moment. Daca vedem ceva schimbari, vom evalua acesta posibilitate".

Sursa foto: topnews.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea