Stiinta & Tehnologie

#chevrolet volt #lansare #aniversare #100 de ani #gm

GM sarbatoreste 100 de ani de existenta

GM a sarbatorit aniversarea celor 100 de ani de cand se afla in industria auto internationala prin lansarea modelului de serie Chevrolet Volt hibrid.

Fata de modelul concept, modelul de serie a suferit cateva modificari pentru a putea atinge standardele impuse de GM de a putea rula 65 km fara a folosi combustibili si cu 0 emisii de CO2. Pentru asta inginerii GM au dezvoltat unul dintre cele mai aerodinamice modele din istoria firmei.

Galerie foto cu noul Chevrolet Volt

Noul Chevrolet Volt este propulsat de un motor electric ce dezvolta 170 CP si un cuplu de 370 Nm. Atunci cand bateria li-ion ramane fara electricitate un motor pe benzina porneste pentru a continua functionalitatea masinii si pentru a incarca bateria. Aceasta operatiune mareste distanta de deplasare cu pana la cateva sute de kilometrii unde bateria poate fi inarcata de la priza. Viteza maxima a modelului este de 160 km/h.

Interiorul masinii prezinta sisteme ce nu au mai fost intalnite pana acum pe un model Chevrolet sau chiar la competitorii din aceeasi clasa. Aceste dotari sunt ceasurile de bord configurabile din cristale lichide cat si un buton pentru controlul cutiei de viteze touch-sensitive integrat in consola centrala. Pe langa acestea mai intalnim si un ecran touch-screen de 17 inch montat pe consola centrala,  conectivitate Bluetooth, mufa USB si optional sistem de navigatie cu hard disk pentru memorarea hartilor sau pentru stocarea de muzica.

Productia automobilului este planificata sa inceapa din anul 2010 la uzina GM din Detroit-Hamtramck. Pretul nu a fost inca anuntat.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea