Stiinta & Tehnologie

#concept #en-v #gm

GM intrevede viitorul cu EN-V Concept

General Motors, alaturi < < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/a" title="a">a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa. ro /de" title="de">de Shanghai Automotive studiaza mai multe solutii pentru productia unei noi forme de autovehicul, denumita .

EN-V , pentru „Electric Networked-Vehicle” este un autovehicul electric cu doua locuri, proiectat pentru a atenua ingrijorarile soferilor privind aglomerarile in trafic si usurarea manevrelor de parcare in zonele aglomerate lae marilor urbe.

La Shangai, Au ">au prezentate trei modele EN - v " title="V">V , fiecare dintre acestea reprezintand o " title="o">o caracteristica diferita al transportului in viitor: Jiao (Mandrie), Miao (Magie) si Xiao (Ras). Prototipurile vor fi expuse în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010 la Pavilionul -GM din cadrul Expoziţiei Mondiale din Shanghai. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
"Prototipul EN-V reprezinta un progres major in proiectele de cercetare desfasurate de GM pentru crearea autovehiculului autonom"
, a declarat Alan Taub, vicepresedintele departamentului global de Cercetare si dezvoltare al GM.

Conceptul EN-V a fost inspirat din prototipul "Personal Urban Mobility and Accessibility" ( P . U . m " title="M">M .A. - Mobilitate si accesibilitate personala urbana), dezvoltat de GM impreuna cu si prezentat in aprilie 2009. Modelul este propulsat de cate un motor electric pentru fiecare dintre cele doua roti motrice, tehnologie utilizata pentru prima data de GM in cadrul conceptului Hy-wire.

Inginerii au proiectat EN-V pentru a avea viteza si autonomia necesare soferilor din mediul urban actual. Acesta cantareste sub 500 de kilograme si are o lungime de aproximativ 1,5 metri. Fiecare versiune EN-V are disponibila tema de design unica. In ceea ce priveste materialele utilizate, inginerii au folosit pentru caroseria si acoperisul autovehiculului EN-V  fibra de carbon si policarbonat Lexan cu nuante fumurii.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea