Stiinta & Tehnologie

#cursa Bathurst # Holden #stiri auto

GM, Holden si cursa Bathurst… din viitor VIDEO

Daca sunteti fani General Motors ati auzit cu siguranta si despre marca lor Australiana – Holden. Si ei participa la „cursa” aniversarilor de anul acesta, numarand 70 de primaveri. Daca suna cunoscut, la fel de multe au si europeni precum Porsche sau Lotus.

De altfel, Holden are o dubla aniversare de celebrat – si 50 de ani de la prima victorie in cursa de pe circuitul Bathurst de la Mount Panorama. Spre deosebire de primul Holden, un pickup produs incepand cu 1948, modelul aniversar este, insa, in mod specific dedicat pasionatilor de motorsport. De altfel, Holden Time Attack Concept este un racer in mod clar realizat pentru cursa de la Bathurst. GM Holden Design Team pare sa fi uitat de momentul 1968, cand a fost castigata pentru prima oara cursa, fiind axati strict pe un viitor cat se poate de ipotetic.

Realizat „in casa”, prototipul va ramane – din pacate – pentru totdeauna la un statut de vis virtual. insa este un vis frumos: lipsit de orice fel de inhibitii (a se citi neingradit de regulamente competitionale) si dotat cu toate tehnologiile viitorului. Astfel, asa cum o spune si numele, Time Attack Concept a fost gandit pentru un singur scop. Anume sa doboare actualul record pe turul de circuit de la Bathurst, de un minut si 30 de secunde – pista avand o lungime de 3,85 mile (6,19 km).

Cursa e gata, electrizant de usor

In mediul virtual de studioul GM Holden Melbourne Design Studio – Richard Ferlazzo, Design Director, a cerut propuneri de la intreaga echipa, castigator fiind Ewan Kingsbury, Lead Designer. Acesta a oferit o viziune futurista asupra unui racer din viitor, dotat cu cele mai inovative solutii tehnice posibile. Astfel, GM Holden Engineering au contribuit la realizarea prototipului final, validat de un model 3D printat digital. De altfel, acesta a fost prezentat publicului in acest weekend, in timp ce se desfasura cursa Bathurst 1000.

Continuarea articolului o poti citi pe autovibes.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea