Stiinta & Tehnologie

#camere supraveghere #camere supraveghere video

Ghid pentru alegerea camerelor de supraveghere perfecte pentru acasa

Vrei sa achizitionezi un sistem de supraveghere video pentru a avea un sentiment de securitate atat de necesar in zilele noastre? Sistemele de supraveghere video nu pot opri o spargere de exemplu, dar in mod sigur hotii se vor gandi de doua ori inainte de a intra prin efractie, pentru ca astfel cresc sansele ca ei sa fie identificati.

 

In schimb, daca doriti sa instalati camere in interiorul locuintei, acestea sunt ok daca doriti sa stiti constant ce fac copiii sau de ce nu, animalele de companie.

Daca considerati in continuare ca aveti nevoie de un astfel de sistem, iata un ghid pentru a face alegerea cea mai buna!

In primul rand trebuie sa va decideti ce tip de camera doriti, pentru ca pe piata sunt mai multe variante. Exista de exemplu camere smart ce pornesc in momentul in care detecteaza miscare si transmit o alerta proprietarului prin intermediul unui e-mail sau prin cadrul unei aplicatii instalate pe telefon sau pe laptop. Acestea nu sunt tocmai ieftine, dar sunt de o calitate foarte buna.

Apoi avem camere de tip bullet. Acestea sunt indreptate intr-o singura directie, sunt mai ieftine, dar si mai limitate din punct de vedere al performatelor.

Camerele de tip dome au o raza de actiune mai mare decat cele de tip bullet si de obicei au posibilitatea de a face zoom sau de a se roti. Acestea sunt mai scumpe decat cele bullet, dar puteti acoperi vizual mai mult spatiu, cu mai putine camere.

Calitatea filmarii este un punct esential al acestor camere. Se poate opta pentru varianta ieftina, adica modele de tip analog, dar calitatea filmarii nu este una grozava. in functie de buget, puteti opta pentru camerele de tip IP, acestea furnizand o imagine foarte buna si in plus, daca dorti sa suplimentati numarul de camere, nu veti fi nevoiti sa achizitionati si un DVR nou.

Raza de actiune a camerlor este si ea importanta. Daca selectati o camera cu senzor de miscare, veti beneficia de un consum de energie mai redus si spatiul de stocare necesar va fi unul considerabil mai mic.

Trebuie sa stiti si faptul ca exista camere dedicate pentru exterior si pentru interior. Desi camerele de supraveghere de interior pot fi utilizate si la exterior, performantele acestora si durabilitatea lor va fi una mai redusa fata de camerele dedicate pentru exterior. Aceste camere sunt concepute special pentru a functiona chiar si cand afara sunt temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute, iar durabilitatea in fata intemperiilor este mult crescuta.

Nu toate camerele ofera optiune audio, de aceea daca doriti o camera care sa ofere si o astfel de optiune, e bine sa va informati in avans daca modelul dorit detine sau nu aceasta caracteristica.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare este daca camerele selectate pentru sistemul de supraveghere video detin carcateristica night vision, adica vedere pe timp de noapte. Pentru supravegherea exterioara a imobilului, este necesar ca macar una din camere sa detina aceasta functie.

Asa cum spuneam de la inceput, un sistem de supraveghere video nu va reduce la zero sansele ca persoane necunoscute sa intre prin efractie in imobilul dumneavoastra, dar sansa ca asta sa se intample va scadea considerabil. Conform unui studiu facut in randul persoanelor condamnate pentru intrare prin efractie, peste 70% din acestea au declarat ca daca observa ca o locuinta este supravegheata video, nu vor mai incearca sa sustraga bunuri din locatie.

Articol realizat cu sprijinul expertilor din cadrul magazinului online SKUT.ro .

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea