Stiinta & Tehnologie

Gameloft anunta jocuri pentru telefoane cu touchscreen

Gameloft sunt una dintre companiile cele mai cunoscute ce dezvolta jocuri pentru telefoanele mobile. Dar firma nu se opreste aici, Gameloft avand deja jocuri pentru Blackberry, iPod, PC si consola de joc Nintendo DS.

De la console de joc la telefoane

Experienta pe care Gameloft a capatat-o atunci cand a inceput sa produca jocuri pentru DS a dat nastere unei idei. Pentru cei care nu stiu, multe jocuri pe DS se pot juca cu ajutorul stylus-ului din dotare. Astfel, compania s-a gandit sa isi dezvolte orizonturile si sa creeze jocuri pentru telefoanele cu ecran sensibil la atingere.

Gameloft spera ca acest gen de interactivitate va transforma experianta de joc intr-un mod mai dinamic si nu va mai fi limitata de tastatura alfanumerica.

Cum se face

"In 2008 ne vom concentra sa realizam aceste jocuri pentru telefoanele cu ecran sensibil la atingere. Am inceput deja sa lucram la acest proiect si put spune ca suntem pe drumul cel bun", a declarat Michel Guillemot, presedintele Gameloft.

El a mai adaugat: "Acesta este un nou pas in termeni de dezvoltare, unul care ne face sa ne regandim modul in care dorim sa dezvoltam controlul jocului, in asa fel incat jucatorul poate sa interactioneze direct cu ecranul si sa se bucure din plin de joc. Jocurile pentru telefoanele sau dispozitivele cu ecran sensibil la atingere sunt exemplul perfect pentru cum tehnologia moderna poate sa avanseze si sa ajute industria de jocuri."

Exemple

Rasfoind catalogul de jocuri al celor de la Gameloft, vei descoperi ca acestia au deja mai mult 15 jocuri de acest gen. Printre ele se numara nume ca Block Breaker Deluxe, Brain Challenge si Brain Challenge 2, Bubble Bash, Platinum Solitaire, Chessmaster, Miami Nights: Single in the City, Paris Hilton's Diamond Quest, Sexy Poker Manga, Catchphrase, Deal or No Deal, Shrek the Third , Real Football: Manager Edition si CSI Miami .

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea