Stiinta & Tehnologie

#fujitsu f-04b #docomo #telefon separat

Fujitsu F-04B, primul telefonul "separat"

Operatorul nipon de telefonie mobila NTT DoCoMo a lansat oficial modelul Fujitsu F-04B Prime Series, primul terminal "separabil".

Ideea pentru acest gen de dispozitive nu este noua, dar compania DoCoMo este prima care lanseaza un prototip real pentru publicul japonez.

Ideea de baza


Desi conceptul este vechi, acest model este primul care vede lumina zilei si s-a lansat oficial in magazinele din Japonia pe data de 26 martie 2010. Telefonul mobil a fost prezentat in cadrul evenimentului CTIA 2010. Ideea de baza pentru noul dispozitiv este un sistem prin care terminalul se poate separa in mai multi elementi functionali, conectati intre ei wireless. "Telefonul separabil", Fujitsu F-04B DoCoMo care are o grosime de doar 9,8 mm este capabil sa afiseze pagini de internet, adica implicit sa faca navigari pe internet la viteze 3G in timp utilizatorul poate folosi un alt "segment" pentru a face un apel telefonic.

Totusi, una din marile inovatii ale prototipului sunt proprietatile gaming. Fujitsu F-04B poate fi folosit drept o consola de joc portabila, in timp ce o alta parte a telefonului poate deveni un controller compatibil cu consola de joc Wii.

Alte detalii

Printre lucrurile pe care modelul le suporta se numara si atasarea diferitelor accesorii, care vor disponibile in curand pe piata nipona. Printre acestea se numara si un pico proiector , care va putea fi atasat telefonului prin acelasi sistem de "elementi separabili".

Pe lista de pecificatii tehnice ale telefonului Fujitsu F-04B se numara ecranul de 3,4 inch cu rezolutie VGA sau camera foto de 12,2 MP. Modelul este disponibil pe piata nipona, dar nu se stie daca va fi disponibil si in alte tari din lume. Pretul modelului nu a fost dat publicitatii.

Demonstratie cu Fujitsu F-04B la CTIA 2010

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea