Stiinta & Tehnologie

Foto spion cu Rolls Royce Baby

Rolls Royce se micosreaza. Din dorinta diversificarii gamei firma exclusivista Rolls Royce pregateste un model mai mic decat Phantom.

Fotografii cu noul Rolls Royce Baby la teste

Masina proiect denumita pana acum Rolls Royce Baby, adica un frate mai mic pentru limuzinele britanice, a fost surprinsa la teste in Munchen. Acum dupa ce am observat prototipul, apelativul “Baby” nu prea se mai potriveste, modelul fiind intradevar mai mic decat Phantom insa considerabil mai mare decat un Bmw Seria 7 .

Directorul brandului britanic, Ian Robertson declara ca masina care va ajunge pe piata in 2010 este un vehicul excelent pentru “directorii care isi doresc mai mult decat un S-Class sau un Flying Spur, dar nu au ajuns inca la nivelul in care sa isi permita un Phantom”.

Modelul RR4, asa cum este el denumit de oficialii producatorului britanic, urmeaza sa ajunga pe piata auto in anul 2010 si este construit pe platforma tehnica dezvoltata de Bmw pentru viitoare generatie a Seriei 7, ce va fi lansat anul acesta.

Propulsorul ales pentru acest model este unul V12 de 6.0 litri ce dezvolta 440 CP, insa nu este exclus sa observam si un propulsor hibrid benzina/electric sau chiar motorul ce poate fi comutat pe hidrogen si care a ajuns deja la a doua generatie pe Bmw Seria 7.

Noul model ar trebui sa ajute compania britanica sa atinga pragul de 2000 de modele vandute pe an, dar asta abia din 2010. Suma pare aproape neserioasa in comparatie cu cele 9000 de unitati vandute de Bentley in 2007, masini al caror pret se ridica la peste 200.000 de euro.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea