Stiinta & Tehnologie

#lansare #ford fiesta #productie

Fordul Fiesta in productie

Ford a inceput, saptamana aceasta, la uzina din Koln , productia noii generatii Fiesta , constructorul american investind 455 milioane euro in restructurarea si modernizarea uzinei din Germania. Pana la sfarsitul anului, aici vor fi fabricate 148.000 exemplare, urmand ca apoi modelul sa fie produs si comercializat in Europa, America si Asia. In ianuarie 2009, productia lui Fiesta va demara si in fabrica din Valencia. Cat despre unitatile din afara Europei, acestea vor fi Nanjing (China), Rayong (Thailanda) si Cuautitlàn (Mexic).
De la lansarea Fiesta, in 1976, la nivel mondial au fost vandute peste 12 milioane unitati, numai in uzina din Koln fiind produse peste 5,3 milioane.

In Romania, noul Ford Fiesta va fi lansat in ianuarie, 2009.
Din acest an, Ford a inceput sa utilizeze surse regenerabile de energie, pentru a acoperi necesarul de energie al instalatiilor tehnologice si de productie din Koln destinate noului Fiesta. Prin aceasta initiativa, compania va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 190.000 tone/an.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea