Stiinta & Tehnologie

Ford Transit, prima masina de la Craiova

Presedintele Ford Europa a declarat, la conferinta de presa sustinuta la Craiova, ca primul model produs in Romania va fi un vehicul comercial usor, Ford Transit Connect , nu modelul nou Ford Fiesta.

Autoturismul va fi lansat la jumatatea anului 2009. Ford spera ca, in acelasi an, sa se vanda 30.000 de unitati, iar in viitor sa se intre intr-un regim de 50-60.000 de automobile vandute anual.

In 2010, Ford va lansa o masina de mici dimeansiuni, ce va fi comercializata pe piata locala si exportata in Europa. Noul model incearca sa intre pe o nisa neexploatata in trecut.

Au fost foarte multe speculatii, atat in Romania, cat si in alte parti, cu privire la primul autovehicul care se va construi aici. Permiteti-mi sa pun punct acestor speculatii, anuntandu-va ca, incepand de anul viitor, vom produce aici in Craiova, mult-premiatul Transit Connect ", a explicat John Fleming .

Directorul executiv al Ford a precizat ca toate fabricile din Europa, ce apartin companiei lucreaza la capacitate maxima, printre care si uzina din Kocaeli, din Turcia. Acolo se produce modelul Transit Connect.

Fleming s-a ferit sa dea mai multe detalii de masinile ce vor fi produse la Craiova, temandu-se de concurenta.

"Din ratiuni de confidentialitate , nu va pot dezvalui mai multe in acest moment", a declarat acesta.

Presedintele Ford Europa a anuntat noi schimbari la nivelul echipei manageriale. Compania va avea un nou director la departamentul Financiar, in persoana lui Len Meany, si la Resurse Umane, pe Angella Alexander. In ceea ce il priveste pe presedintele Ford Romania , Dioni Campos, acesta va fi responsabil de transformarea si modernizarea fabricii, precum si de supravegherea acestui proces.

„Avem nevoie de oameni care sa inteleaga modul nostru de a face afaceri”, a precizat Fleming.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea