Stiinta & Tehnologie

Firefox Mobile se va lansa candva in 2010

Mozilla planuieste sa lanseze o versiunea browser-ului de navigare pe internet Firefox pentru telefoanele mobile in anul 2010.

Astfel, broswer -ul Firefox Mobile va trebuie sa tina piept broswer-elor deja existente, Opera Mini, Internet Explorer si Mobile Safari.

A inceput in martie

La inceputul lunii martie au inceput sa apara primele zvonuri despre browser-ul Firefox pentru dispozitivele mobile. Dar asa cum au inceput s-au si sfarsit, pentru ca de atunci s-au auzit tot mai putine lucruri despre Firefox Mobile.

In prezent Mozilla se afla in negocieri cu operatorii de telefonie mobila pentru a putea duce la capat acest proiect. Acestia spera ca browser-ul sa fie operabil atat pe telefoane care ruleaza Windows, dar si pe cele care functioneaza pe Linux.

Se dorea lansare in 2008

Totusi, compania dorea sa lanseze Firefox-ul pentru telefoane mobile cel tarziu la sfaristul acestui an. Mike Schroepfer, Vice Presidente al segmentului Engineering in cadrul Mozilla Inc., a declarat ca atat utilizatorii cat si operatorii de telefonie mobila sunt foarte interesati de proiectul Firefox pentru mobile.

Unul din principile de construiere ale browser-ului Mozilla Firefox sau Fennec este senzorul tactil care vine incorporat, special creat pentru dispozitive cu ecran sensibil la atingere. Un alt lucru pe care Mozilla il cauta este sa reduca cat mai mult apasarile pe butoanele de directionare; in plus continutul trebuie sa domine.

Codul pentru acest broswer este open-source asa ca oricine doreste sa isi incerce norocul in programarea acestui broswer gaseste echipa Mozilla chiar si pe IRC pe canale de chat ca #labs sau #mobile.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea