Stiinta & Tehnologie

Fiat Punto Turbo

Exista o logica in fabricarea unei masini doar pentru a fi expusa la un salon sau eveniment auto?

Se pare ca da, dupa cum am vazut ca a facut si Volkswagen atunci cand a prezentat la Reuniunea GTI din Austria modele precum Scirocco GT24, GTI performance concept precum si Passat R36 Styling Study. Pe acelasi principiu au mers si cei de la Fiat cand au prezentat modelul Fiat Punto Turbo la Quato Roads Experience, un eveniment de test-drive desfasurat pe circuitul de F1 Interlagos din Brazilia.

Galerie foto cu Fiat Punto Turbo

Considerand natura evenimentului, si faptul ca Punto Turbo a fost disponibil pentru vizitatori sa-l conduca, este destul de dificil sa credem varianta oficiala a producatorului. Conform celor afirmate de oficialii Fiat acest eveniment a fost prilejul perfect pentru un exercitiu demonstrativ, sau dupa cum afirma si numele, numai pentru experienta profesionala. Si daca ar fi asa atunci de ce au fost prezente patru masinii la eveniment si nu doar o singura masina? Sau de ce nu a prezentat un model Grande Punto Abarth? Si intrebarea finala este de ce au prezentat motorizari de 1.4 litri 16V si 155 CP in locul celor deja prezente pe modelele de serie ? Ar fi fost o alegere mult mai ieftina.

Dupa cum spune si numele, Punto Turbo, este un semn clar ca masina este gata de productie si sa mareasca familia Punto. Fiat are o mare traditie in dezvoltarea motoarelor turbo ale modelelor sale, cum au fost in trecut Uno Turbo, Tempra Turbo si Marea Turbo. A mai fost de asemenea si un Stilo Abarth inate ca Scorpion sa se intoarca in Europa, insa un model Abarth ar fi fost mai potrivit mai ales cu motorizarea de 1.9 litri pe care Fiat l-a dezvoltat pentru modelul Linea, versiunea sedan a lui Punto. Echipat cu un turbo compresor evident, insa aceasta este, probabil, doar parerea presei.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea