Stiinta & Tehnologie

#statia spatiala #stephanie #mesaj spatiu # iss

Emotionant! Mesajul de dragoste vizibil din spatiu

Stephanie, o adolescenta de 13 ani din Texas, a reusit sa ii faca tatalui sau surpriza vietii. Barbatul, care este astronaut si care se se afla la bordul Statiei Spatiale Internationale, a reusit sa vada din spatiu mesajul de dragoste scris de fiica sa!

Cum a fost posibil? A fost nevoie de o intreaga desfasurare de forte pentru ca fata sa ii poata scrie tatalui sau "Steph te iubeste", astfel incat astronautul sa poata citi foarte clar chiar din spatiu.



11 autoturisme au scris mesajul pe nisipul lacului secat din Delamar, Nevada. Ele au fost ghidate dintr-un elicopter si cu ajutorul unor sisteme GPS controlate printr-un computer, astfel incat soferii sa ghideze masinile simultan pentru a crea linii perfecte.

Mesajul, care s-a intins pe o suprafata de 5,5 milioane de metri patrati, a batut un record mondial.


Tatal sau l-a putut vedea cu ocazia uneia dintre iesirile in afara Statiei Spatiale, atunci cand misiunea sa era sa filmeze Pamantul cu o camera Go Pro.



Foto: dailymail.co.uk/Hyunday 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea