Stiinta & Tehnologie

#electrovalve de apa #apa #echipamente

Electrovalvele de apa - echipamentele ce ofera siguranta si control deplin pentru sisteme diverse

Nu oricine stie ce este de fapt o electrovalva si cu atat mai putin felul in care functioneaza aceasta. Fie ca vorbim de un sistem hidraulic, pneumatic sau un oricare alt sistem asemenea, electrovalvele sunt acele componente care pot sa inchida sau sa deschida curgerea unui fluid. Probabil acum totul este mai clar, iar un exemplu optim aici se refera la electrovalvele folosite in instalatiile de gaz.

 

Un alt exemplu la fel de usor de inteles se refera la programele masinii de spalat. Electrovalva este cea care opreste alimentarea cu apa atunci cand este cazul, respectiv atunci cand programul in cauza nu are nevoie de apa pentru a-si desfasura activitatea.

Cele 5 tipuri de electrovalve si felul in care trebuie folosite!

Electrovalve apa gasesc cei interesati la Shop Einstal - renumit magazin pe aceasta nisa. Vorbim de modele normale inchise cu filet ce difera din punct de vedere al diametrului. Alegerea poate fi facuta si in functie de tensiunea de alimentare: poate fi vorba de 12 V AC, 24 V AC si chiar 230 V AC. Valoarea Kv variaza de asemenea de la 2.6 pana la 45 mc/h. Toate informatiile de interes cu privire la electrovalvele disponibile se regasesc in cadrul site-ului oficial shop-einstal.ro.

Pe langa exemplele furnizate anterior ce prevedeau electrovalve simple, folosite la aplicatii simple, exista si alte tipuri de electrovalve compatibile cu sisteme mai complexe. Asadar, putem aminti aici de cele folosite la pompele hidraulice, ciocane de aer si nu doar atat. Mai pe scurt, electrovalvele de apa si nu numai pot fi folosite atat in dispozitivele casnice, cat si in sistemele industriale complexe.

Diferenta dintre tipurile de electrovalve disponibile pe piata este facuta in functie de numarul de supape (pe primul loc sunt cele cu doua sensuri), dar si in functie de felul in care sunt proiectate: electrovalve cu actiune directa sau cu pilon.

1. Electrovalvele cu actiune directa

Electrovalvele cu actiune directa nu sunt pretentioase in ceea ce priveste puritatea mediului circulant. Potrivit expertilor, acestea sunt recomandate spre a fi folosite in instalatiile in care nu este nevoie de o intrerupere imediata a circuitului.

Bobina din componenta stimuleaza supapa printr-o actiune magnetica si o deschide direct, ridica in acelasi timp axul si scaunul acesteia, fara sa aiba nevoie de ajutorul factorilor externi.

2. Electrovalvele cu pilot

Electrovalvele cu pilot sunt des intalnite in instalatiile cu apa. Ele au nevoie de o puritate semnificativ ridicata a mediului circulant. Cat despre capacitatea de curgere si rezistenta la presiune hidraulica, acestea sunt superioare modelului anterior enuntat. Cu toate aceastea, sunt mai lente ca si raspuns.

3. Electrovalvele cu doua sensuri

Acest tip de electrovalve prezinta utilizare pe scara larga, atat in ceea ce priveste circuitele de gaz, cat si la alimentarea masinii de spalat. Rolul electrovalvelor cu doua sensuri este cel de a inchide sau de a deschide circuitul.

Electrovalvele cu doua sensuri sunt de doua feluri: normal inchis si normal deschis. Cele normal inchise sunt disponibile intr-o gama diversa la Shop Einstal si vin insotite de toate specificatiile de interes pentru fiecare client.

4. Electrovalvele cu trei sensuri

Electrovalvele cu trei sensuri sunt folosite atunci cand aplicatia in cauza are nevoie de o presiune alternativa mai mare pentru a functiona optim. Acest tip de electrovalve sunt intalnite cu preponderenta atunci cand vine vorba de aparatele de cafea cu functii complexe, in cadrul masinilor de spalat vase si nu doar atat.

5. Electrovalvele cu patru sensuri

Despre acest tip de electrovalve nu putem spune decat ca sunt extrem de complexe si functioneaza de asemenea in cadrul aplicatiilor ce au la baza circuite hidraulice. Exemple concrete in acest sens pot fi sistemele de irigatii si din nou electrocasnicele.

Pentru ca jumatate din cele 4 porturi ale electrovalelor furnizeaza presiune, iar celalata jumatate asigura presiunea de evacuare, acest tip de electrovalve este folosit si la scaunul de la stomatolog pentru a controla fluxul de apa si aer. Un alt exemplu extrem de important aici este si cel din industria jocurilor, mai exact a paintball-ului: electrovalvele cu 4 sensuri controleaza gazul propulsor.

Electrovalve de apa normale inchise regasesc cei interesati pe shop-einstal.ro. Sediul firmei este in Bucuresti, mai exact pe Soseaua Mihai Bravu, Nr. 540-562, Complex Impact Center, Sector 3. Mai multe detalii prin apel telefonic la 0766.261.389/0786.124.777/0766.261.392.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea