Stiinta & Tehnologie

Drive test: Seat Leon

Am testat pentru dumneavostra Seat Leon cu motorizare de 1.6 litri si 105 CP in varianta de echipare SportUp prin bunavointa dealer-ului Alto Syncro.

de 18.371 euro cu TVA. Dintre dotarile standard enumeram proiectoarele de ceata, volan reglabil, sistem de climatizare dublu climatronic, radio cd mp3 cu 6 incinte, geamuri electrice, inchidere centralizata, computer de bord, servodirectie electromecanica, airbag-uri frontale, laterale si cortina, oglinzi exterioare pliabile electric, ABS, TCS (controlul tractiunii), DSR (dynamic steering response), cruise control, functie “ ” pentru , suspensie sport, scaune fata sport.

Seat LeonOptional puteti dispune de ESP (controlul stabilitatii) si EBA (asistarea la franarea de urgenta), trapa actionata electric, senzori de parcare, senzori de ploaie si lumini, sistem de navigatie , faruri bi-xenon sau un sistem audio mai performant.

Seat Leon are o lungime de 4315 mm, o latime de 1768 mm si o inaltime de 1458 mm. Masina dispune de o aerodinamicitate excelenta, lucru care ajuta la o stabilitate crescuta, mai ales la viteze mari, si contribuie in acelasi timp la look-ul de exceptie al modelului.

Este o masina foarte bine asezata pe sosea si trebuie sa te chinui ceva pentru a pierde aderenta intr-o curba, chiar daca este una dificila. Suspensiile sport isi fac treaba din plin si tine masina dreapta pe viraje, fara a renunta insa la ideea de confort necesara rularii in oras. Trebuie mentionat ca este dotata cu suspensie independenta de tip McPherson cu bara stabilizatoare transversala pe puntea fata si suspensie multibrat cu arcuri elicoidale pe puntea spate.

Seat LeonInteriorul este si el unul foarte bine gandit, accesul la comenzi fiind foarte facil (atat pentru comenzile de pe volan cat si pentru cele montate pe consola centrala). Comenzile pentru sistemul de climatizare cat si cele pentru sistemul audio sunt bine pozitionate, iar cele doua ecrane de afisaj ofera toate informatiile necesare.

Pentru ca tot suntem la capitolul interior precizam faptul ca scaunele sport ale modelului SportUp ofera o sustinere perfecta a pasagerilor din fata cat si un foarte bun confort.

Ceasurile au iluminare alb cu rosu pe un fundal de culoare inchisa. Central, este amplasat turometrul, iar pe cele doua laterale se afla vitezometrul si ceasul pentru benzina si temperatura lichidului de racire. Aici gasim si un ecran informativ ce ne ofera detalii legate de consumul instant, consumul mediu, viteza medie, kilometrii parcursi, temperatura exterioara cat si diverse semnale de avertizare cum ar fi lipsa lichidului de spalare a parbrizului.

Motorizarea de 1.6 litri si 105 CP este o motorizare ce ofera suficienta putere pentru persoanele ceva mai linistite, performantele sportive se realizeaza la turatii ceva mai ridicate. Acesta este totusi un impediment deoarece la turatii mai mari cresc si vibratiile si zgomotul din habitaclu, care de obicei nu sunt sesizabile. Motorul poate parea ceva mai “lenes” cand vine vorba de pante si serpentine.

Seat LeonAstfel, persoanelor ce cauta masini cu valente sportive recomandam o motorizare mai mare. Performatele masinii conform datelor tehnice puse la dispozitie de cei de la Alto Syncro indica faptul ca motorizare ofera un cuplu de 148 Nm la 3800 de rotatii/minut, o viteza maxima de 184 km/h si 11.7 secunde pentru a atinge 100 km/h. Consumul este de 10.4 litri/100 km pentru oras, 6.0 litri/100 km extra-urban si 7.6 litri/100 km consum mixt.

Cutia de viteze este una de 5 trepte ce sunt suficiente pentru motorizarea de 1.6 litri. Pentru motorizarile mai puternice dispuneti si de cutie manuala sau automata cu 6 rapoarte.

Sistemul de franare cu discuri ventilate pe fata si discuri pe spate este unul foarte reusit, fiind capabil sa opreasca masina in siguranta in orice conditii.

Concluzia noastra este ca Seat Leon este o masina care atrage privirile oriunde se afla datorita design-ului extrem de bine realizat, dar care poate fi folosita si ca masina de familie oferind un spatiu generos atat pentru pasageri cat si pentru depozitare. Gama variata de motorizari si variante de echipare poate satisface gusturile caracterelor sportive dar si a celor care cauta o masina buna la un pret competitiv.

Galerie foto cu Seat Leon

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea