Stiinta & Tehnologie

#jeep wrangler sport #drive test #off road

Drive test - Jeep Wrangler Sport

Cand mi s-a propus ca masina de test Jeep Wrangler Sport , primul gand care mi-a trecut prin minte a fost acela ca voi refuza testul. In conditiile in care singura experienta cu adevarat off-road a mea a fost cu un… ATV, m-am apropiat de Jeep Wrangler cu o oarecare teama, amestecata cu curiozitate si cu sentimentul ca nu voi putea scrie nimic. Dupa test au trecut aproape 2 luni timp in care am tot amanat sa scriu, nu pentru ca masina nu m-ar fi impresionat, ci, dimpotriva, pentru ca am ramas… fara cuvinte.

Pe piata avem o multime de masini cu capabilitati off-road. Insa, cand vorbesti de Jeep Wrangler, nu mai vorbesti de SUV care se descurca si pe drumul de tara, ci vorbesti de un mic tanc cu care, uneori, poti sa iesi si in oras. Pentru Wrangler nu ai nevoie de drumuri de acces, nu ai nevoie de asfalt si drumuri fara gropi. Pentru Wrangler ai nevoie de off-road. Pe coclauri, masina asta se simte in largul ei.

Cand am preluat masina si i-am vazut bara fata atat de lata incat poti sa-ti intinzi masa acolo, am avut emotii gandindu-ma la traficul din Bucuresti. O plimbare in jurul masinii aduce inevitabil exclamatii: portiere cu balamale in afara, busonul de rezervor descoperit, inchiderea capotei cu un sistem clasic de balamale ca la valizele de armata, manere cu butoane , toate trimit spre un stil simplu dar practic, chestii facute sa dureze o viata.

Interiorul in aceeasi nota. Un schimbator cu o maneta lunga, un volan subtire , te fac sa te simti intr-un mic buldozer . Toate impreuna evidentiaza un caracter puternic, purtand in spate o traditie care poate fi regasita si gustata din plin in ultimul model al marcii.  Senzatia de masina indestructibila te face sa abuzezi de ea, sa conduci nerabdator pe drum lin, asteptand parca o bordura pe care sa te cateri, un tufis pe care sa-l culci la pamant, o balta sau un deal pe care sa-l cuceresti.

In cele trei zile de distractie cu Wrangler am fost nevoit sa o spal de trei ori. Au fost cateva zile mohorate de martie, cu ceata si urme de zapada, dar mai ales noroi, mult si frumos noroi.

Am ales ca spatiu de joaca Lacul Morii si campul parasit din jurul lui. (vizionati filmuletul). Suspensia tare devine confortabila pe denivelari, reductorul te scoate din mocirla si garda la sol impresionanta insotita de cei aproape 180 de cai, te fac sa zbori, sa zburzi, sa zambesti. Da, asta face masina asta, aduce zambetul pe buze, aduce bucurie vietii si suspans.

Wrangler Sport
este o masina off-road si atat. Da, am dus si copiii la gradinita cu ea, am facut si ture prin oras, am fost si la cumparaturi. Se descurca de minune in ciuda suspensiei tari, insa e ca si cum ai un armasar de rasa si-l tii inchis in grajd pentru a-l admira copiii. Ca un leu in cusca gradinii zoologice. Ca un Jeep menit sa zburde pe munti, cu “hard top-ul” scos, cu mult oxigen in nari si adrenalina in sange, condamnat sa stea la cozile semafoarelor, intr-un oras poluat, in care singurul lucru bun care I se poate intampla este acela ca oamenii intorc capul dupa el.

Vezi toata galeria foto cu Jeep Wrangler Sport

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea