Stiinta & Tehnologie

#nokia #smartphone #symbian # symbian carla # symbian donna

Doua noi versiuni de Symbian de la Nokia - Carla si Donna

Nokia a anuntat, la Developer Day din Mexic, continuarea dezvoltarii prin doua noi versiuni denumite Carla si Donna, dar si disponibilitatea, in curand, a unui update pentru . Ambele versiuni ale sistemului de operare folosit de Nokia sunt dedicate exclusiv smartphone -urilor, potrivit GSMArena.

Asftel, Symbian Carla este destinat telefoanelor mobile dotate cu proceosare de 1GHz sau mai puternice si va fi lansat pe piata la sfarsitul anului viitor sau in 2013. Symbian Carla va oferi un nou browser internet, widgeturi noi, mai multe capabilitati NFC ( ) si software Dolby Surround.

Symbian Donna va fi o versiune a sistemului de operare care va fi dedicata exclusiv terminalelor cu procesoare dual-core ale Nokia, telefoane pe care le vom vedea pe piata cel mai devreme la inceputul lui 2014. In aceste conditii, se pare ca Nokia nu are cea mai eficienta strategie de lansare, din moment ce compania va oferi device-uri dual-core abia peste aproximativ trei ani, iar competitorii lanseaza deja smartphone-uri quad-core ... Oricum, Nokia a anuntat ca va renunta total la sistemul de operare Symbian in anul 2016.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea