Stiinta & Tehnologie

DoCoMo isi prezinta noile telefoane

DoCoMo nu este un operator de telefonie mobila cunoscut noua si asta pentru ca compania isi face veacul in Japonia. Dar si asa, stirile nipone nu ne ocolesc deloc si iata ca DoCoMo fac un anunt.

Compania a lansat trei telefoane si din colectia Raku -Raku: F884i, Premium si F905i, toate de la Fujitsu. Vestea proasta este ca indiferent de mult ne-ar atrage de acum aceste telefoane, noi europenii nu vom pune niciodata mana pe el... Aproape niciodata.

Ceva mai diferite

Telefoane vin toate cu capabilitati de card IC si suporta ambele tehnologii W-CDMA si GSM, adica pot fi folosite pentru convorbiri de roaming international. Raku-Raku Premium este de fapt un model stadard de Raku-Raku Phone IV, care a fost deja lansat.

Intr-un comunicat, Fujitsu declara: "Am incercat sa creem un echivalent al predecesoarelor Raku-Raku in ciuda aparentei sofisticate si moderne si a design-ului pe care le au telefoanele mai vechi." Omul din spatele desing-ului acestor telefoane este Kenya Hara, care spune: "Am stat mai mult sa gandim infatisarea acestor telefoane, dand mai mare importanta culorii si desgin-ului, decat am facut-o la alte modele."

Yoko-Motion si nu numai

Si asa Fujitsu a reusit sa subtieze telefonul si sa mareasca ecranul. Aceste telefoane dispun si de o tehnologie ceva mai altfel, adica realizarea unui mesaj e-mail folosind vocea, mai pe scurt utilizatorul vorbeste, telefonul "tipareste". Modelul F905i dispune de functia Yoko-Motion, care este de fapt un senzor de miscare care lanseaza o aplicatie atunci cand telefonul este inclinat spre stanga sau dreapta.

Dragute toate aceste caracteristici, dar dupa cum am spus si mai devreme noi europenii nu prea avem parte de ele. Le poti procura totusi daca mergi in Japonia dupa ele.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea