Stiinta & Tehnologie

#facebook # utilizatori facebook #profil Facebook #utilizare profil facebook

Din ce motiv neasteptat isi folosesc adultii profilul de Facebook

Cei care cred ca utilizatorii Facebook isi folosesc profilul pentru a primi aprecieri pentru pozele publicate sau multe "Like-uri" pentru mancarea savurata la restaurant sunt contrazisi de cercetatori. Se pare ca 30% din populatia adulta utilizeaza platforma de socializare pentru a avea acces la cele mai noi stiri.

Informatia este lansata de rezultatele unui studiu realizat recent in SUA: dintr-un total de 64% de adulti care folosesc Facebook, aproape jumatate dintre ei o utilizeaza cu scopul de a se informa.

Cercetarea, realizata de Pew Research Center pe un esantion de 5.173 de adulti, in perioada august - septembrie 2013, dezvaluie ca utilizatorii adulti ai platformei afla cele mai noi stiri prin intermediul Facebook.

In comparatie cu alte resurse social media, aplicatia lui Zuckerberg are un numar foarte mare si in continua crestere de utilizatori activi.

Youtube are 51% de utilizatori adulti, dintre care doar 10% il folosesc pentru stiri. Twitter are un numar total de 16% de utilizatori din populatia majora si doar 8% utilizeaza platforma pentru a culege informatii.

Google+ este urmatorul pe lista, cu 14% utilizatori, dintre care 4% il folosesc pentru informare. LinkedIn, desi este folosit de 19% dintre adulti, 3% dintre acestia il utilizeaza pentru stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea