Stiinta & Tehnologie

#leasing #masini #avantaje

Despre piata de automobile rulate, masini in leasing si avantajele lor

Datorita competitiei mari de pe piata, devine din ce in ce mai usor sa cumperi o masina la un pret avantajos. In special pe piata automobilelor rulate, cumpararea de masini in leasing reprezinta inca o alegere destul de intalnita in randul romanilor. Motivul principal este reprezentat de faptul ca nu oricine isi permite o masina cu banii jos, fie ea noua sau second-hand.

Cumparate atat din tara, cat si din strainatate (in special din Germania), masinile second-hand sunt o alegere foarte intalnita in contextul economic al ultimilor ani. In general, se recomanda ca aceste masini sa fie cumparate de la dealeri autorizati, iar asta din cateva motive notabile:

  • Siguranta mai mare decat in cazul cumpararii de la o persoana individuala;
  • Un vanzator autorizat (fie dealer sau firma) ofera profesionalism in consultanta oferita si in serviciile suplimentare;
  • In functie de nevoile financiare, vanzatorii autorizati ofera posibilitatea de a achita atat integral masina, cat si prin rate auto sau contract de leasing;

Ce este leasingul?

General vorbind, leasingul este o solutie financiara prin care se pot achizitiona active noi sau rulate. Spre deosebire de alte forme de finantare, leasingul se poate obtine mai usor deoarece firma de leasing are inca drept de proprietate asupra bunului pana la atingerea termenului contractual.

Dar leasingul auto?

Atunci cand nu dispui de sumele necesare pentru a achizitiona o masina prin alte mijloace de plata, leasingul iti ofera o solutie avantajoasa care nu necesita un avans foarte mare comparativ cu alte solutii de finantare. De ce? Pentru ca insusi automobilul constituie garantia. Leasingul in industria auto este avantajos atat pentru masinile noi, cat si pentru cele rulate.

VipCarsAutomobile.ro ne prezinta principalele avantaje pentru a cumpara masini in leasing:

  • Sumele de bani pe care trebuie sa le platesti lunar pot fi mici, iar contractul se poate realiza pe o perioada destul de lunga de timp;
  • Costuri ca inmatricularea, taxele vamale sau asigurarea sunt acoperite de firma care ofera masina in leasing, deci cheltuielile initiale sunt mai mici decat in cazul altor metode de finantare;
  • Daca achizitionezi masini in leasing pe firma (prin persoana juridica), poti obtine deduceri la impozitul platit anual;
  • Eventualele costuri privind uzura morala sau degradarea masinii vor fi suportate de firma de leasing, nu de beneficiarul masinii;
  • Multe alte costuri si taxe neprevazute sunt acoperite de finantator, deoarece acesta inca detine titlul de proprietar al masinii respective.

Este de la sine inteles ca romanii profita de piata tot mai mare de masini second hand

Mai nou, pe piata se poate observa o tendinta chiar si a celor cu venituri foarte mari de a achizitiona masini second hand in detrimentul celor noi. Masinile noi se devalorizeaza oricum foarte repede, iar costurile mai mici ale unor automobile second hand, eventual platite si in leasing, fac cu ochiul tot mai multor interesati de domeniul auto.

Daca doresti sa achizitionezi o astfel de masina in leasing, trebuie sa tii cont si de unde o cumperi. Firmele autorizate si cu experienta pe piata sunt capabile sa ofere siguranta, masini in leasing la preturi optime si fara probleme ascunse, dar si servicii suplimentare ce pot veni in ajutorul cumparatorilor.

VipCarsAutomobile.ro este un exemplu bun de companie autorizata care trateaza cu respect clientii si le ofera preturi foarte avantajoase la deja mult ravnitele masini rulate. Pe langa asta, echipa ofera ajutor specializat pe toata durata procesului de decizie si achizitie a masinilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea