Stiinta & Tehnologie

#pompe submersibile

Descopera avantajele pompelor submersibile si de unde le poti achizitiona

La fel ca in cazul oricarei alte pompe, cea submersibila este folosita pentru a ajuta lichidele sa se deplaseze dintr-o parte in alta. Diferenta dintre o astfel de pompa si celelalte este ca aceasta este complet scufundata in lichidul pe care aceasta trebuie sa il pompeze. Pompele submersibile pot fi utilizate in mai multe domenii si au o multime de avantaje ce trebuie luate in considerare atunci cand se doreste achizitia unui astfel de produs.

Asa cum ii sugereaza si numele, astfel de pompe submersibile sunt realizate pentru a lucra concomitent cu intreg asamblul si sunt compuse dintr-o pompa si un motor, scufundate complet intr-un mediu lichid. Acestea opereaza prin impingerea - mai degraba decat prin tragere - lichidului in timpul procesului de pompare.

Unde si cum sunt folosite pompele submersibile

Pompele submersibile sunt folosite in mai multe domenii insa, poate una din cele mai populare alegeri tine de cele de uz casnic, adica acasa. A avea o fantana in curte inseamna mult, in special daca aceasta locuinta de care vorbim nu este alimentata cu apa de la reteaua municipala. Insa, fara o pompa submersibila, o fantana poate fi inutila. Acestea sunt o alegere populara cand vine vorba de fantani. Si este si de inteles de ce daca se iau in considerare avantajele pe care le prezinta fata de alte produse asemanatoare.

Un prim avantaj care le recomanda este faptul ca acestea sunt silentioase, zgomotul creat de acestea fiind atenuat de apa din fantana si de adancimea la care este instalata. Acest lucru este util intr-o astfel de situatie, mai ales daca locuinta care se bazeaza pe aceasta forma de pompare a apei este in imediata vecinatate a altor cladiri rezidentiale. O casa care se bazeaza exclusiv pe apa din fantana poate folosi o pompa submersibila fara a deranja vecinii, aceasta putand fi utilizata atat ziua, cat si noaptea.

Un alt plus al pompelor submersibile este ca acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic. Fiindca sunt amplasate sub suprafata apei din fantana, acestea nu se bazeaza pe energie pentru a se alimenta. Presiunea naturala a apei face ca acest proces sa decurga in mod normal, fara a fi influentat de un factor ce tine de curent electric. Spre deosebire de pompele cu jet, de exemplu, acestea ajuta la diminuarea valorii facturii energetice, fiind astfel o alegere ce are un impact pozitiv asupra mediului.

Pe langa uzul casnic pe care pompele submersibile il prezinta, acestea pot fi utilizate cu succes si in alte domenii precum irigare. O alta situatie in care acestea se incadreaza perfect este cea de drenaj si ape uzate.

Cat despre achizitia acestora Magazinul Instalatiilor este eshop, dar si magazin fizic din cadrul caruia sunt usor de gasit astfel de echipamente. Pentru ca o alegere optima depinde de debitul necesar, dar cel mai adesea suntem ghidati de bugetul disponibil, este de preferat sa optati pentru consultanta profesionala inainte de a comanda.

Contact:
Strada Soimului nr. 4, Suceava
comenzi@magazinulinstalatiilor.ro
0746 326 668

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea