Stiinta & Tehnologie

#dependenta pariuri #dependenta droguri #dependenta Facebook #facebook

Studiu socant: Dependenda de Facebook, la fel de grava ca si cea de droguri

Rasfoitul news feed-ului de pe pagina de Facebook a devenit o rutina. Nici nu te gandesti ca simplul fapt ca iti verifici atat de des pagina de pe reteaua de socializare este asimilat de cercetatori cu o dependenta de substante halucinogene. Dar iata ca acest lucru este adevarat, a demonstrat un studiu recent, efectuat in Danemarca.

In cadrul experimentului, subiecţii au fost chestionaţi cu privire la probleme legate de sănătate, precum anxietatea, violenţa sau frica si li s-a cerut sa asocieze diverse imagini cu anumite stari. Asocierile au aratat ca dependenta de reteaua de socializare exista si nu numai atat. ca "dependenţa faţă de tehnologie are aceleaşi efecte asupra creierului nostru, ca şi dependenţa faţă de substanţele halucinogene sau pariuri", relateaza descopera.ro. 

71% din utilizatorii de internet au un cont pe Facebook, iar dintre aceştia aproape trei sferturi susţin că accesează site-ul cel puţin o dată pe zi. Mai puţin de jumătate dintre ei au declarat că accesează Facebook de mai multe ori pe zi.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea