Stiinta & Tehnologie

#surzi #touchscreen #deafcommunicator

DeafCommunicator, un concept de telefon pentru cei surzi

Daca pana acum designerii se inghesuiau sa creeze telefoane mobile dedicate celor fara vedere, iata ca cel mai nou gadget vine in ajutorul persoanelor surde.

Dispozitivul este mai mult un protitip de comunicare si nu neaparat un telefon mobil.

Dotari

Denumit deafcommunicator modelul este un dispozitiv portabil  care ar putea rezolva problemele de comunicare la telefon ale celor surzi . Prototipul se bazeaza pe limbajul semnelor si metode digitale de traducere.

DeafCommunicator vine dotat cu un ecran sensibil la atingere de 5 inch si o camera web , plus suport pentru teleconferinte. Fiecare utilizator se poate conecta la un interpret care va transmite vocal prin telefon limbajul semnelor prezentat de persoana surda si viceversa.

Modelul suporta streaming video in timp real si poate fi folosit si ca mediu de socializare intre doua persoane surde aflate la distanta. Din pacate in prezent nu se stie cat din dispozitivul prezentat poate fi transpus in realitate.

Alte concepte

Desi nu exista proiecte asemanatoare, cel mai recent program dedicat persoanelor cu probleme de acest gen este cel al finlandezilor de la Nokia, care au realizat un software pentru persoanele oarbe. Incarcata pe un telefon, aplicatia imparte ecranul tactil pe in trei parti.

Cea de sus indeplineste doua functii, in care utilizatorul poate sa scrie mesaje si care afiseaza mesajele. Partea din mijloc ajuta utilizatorul la verificare. Daca portiunea este atinsa, aceasta va trimite un raspuns haptic catre utilizator indicandu-i faptul ca aplicatia este pornita si functioneaza.

Partea de jos a ecranului prezinta butoanele de pornire a aplicatiei sau de inchidere a acesteia. Totodata, aici utilizatorul gaseste meniul de setari. Atunci cand utilizatorul va primi un mesaj pe telefon acesta se va deschide automat, iar aplicatia va incepe citirea lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea