Stiinta & Tehnologie

# camera de actiune # cyrte #camera video #camera

De ce merita sa ai o camera video de actiune in curte

Traim in secolul tehnologiei, iar montarea unor camere de supraveghere video nu mai reprezinta deloc un moft, ci o necesitate pentru siguranta si securitate. Tot mai multi oameni apeleaza la diferite sisteme pentru locuintele lor personale, iar in ultima vreme foarte populare au devenit camerele video de actiune, denumite si sport, folosite in general de vloggeri ori chiar si de catre televiziuni atunci cand filmarile se desfasoara in conditii care nu permit utilizarea echipamentului standard. Descopera mai departe de ce merita sa folosesti si tu o camera video de actiune in curtea casei sau a oricarui alt tip de spatiu.

 

Are dimensiuni reduse

Spre deosebire de variantele clasice, o camera video de actiune cantareste cel mult 150-200 de grame, dar exista si aparate care au o greutatea de doar 24 de grame. De asemenea, are o forma patrata sau dreptunghiulara, fiind similara cu o cutie, astfel ca este greu de observat. O camera go pro este proiectata special pentru a se monta pe diferite platforme ori pentru a filma din unghiuri si perspective diverse, iar faptul ca este compacta, mica si usoara nu face decat sa-ti ofere mai multa flexibilitate in ceea ce priveste instalarea si folosirea sa.

Permite inregistrari de inalta calitate

Chiar daca are o dimensiune redusa, acest lucru nu-i impiedica in niciun fel performanta. O camera video de actiune permite captarea unor imagini de inalta calitate, cele mai multe dintre modelele disponibile pe piata avand rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) sau chiar rezolutie 4K (3840 x 2160 pixeli). Totodata, un astfel de gadget ofera si posibilitatea captarii a 30, 60 sau 120 de cadre pe secunda (fps). O valoare mai mare a fps-urilor inseamna in mod automat o imagine mai lina si mai clara, dar, pentru variantele cu 120 de cadre pe secunda si posibilitatea efectuarii de inregistrari slow motion.

Campul de vizualizare este foarte important pentru o camera sport, mai ales daca este montata in curte. In general, vorbim de unghiuri foarte mari, de aproape 170 de grade, suficient de incapator pentru a filma orice si pentru a oferi o calitate deosebita inregistrarilor.

Este realizata din materiale foarte rezistente

Dupa cum ii spune si numele, camera video de actiune sau sport este proiectata special pentru a rezista in conditii extrem de dure. Un astfel de dispozitiv rezista la socurile puternice, dar si la apa, ploaie puternica, zapada sau alte conditii de mediu. Unele dintre cele mai bune modele au un corp rezistent, in timp ce altele se pot introduce in carcase speciale pentru a face fata intemperiilor. Durabilitatea camerei de actiune este ridicata, iar daca alegi un produs de calitate superioara te-ar putea tine si o viata.

Ofera diferite tipuri de conectivitate

Un lucru important la camera de actiune este ca poate dispune de conectivitate prin cablu cat si prin modul wireless. In cazul variantei fixe, dispozitivul are slot de card micro SD/SDHC, port USA sau micro USB, iar unele variante pot avea si iesire HDMI ori micor HDMI pentru conectarea cu un televizor sau ecran. O camera de actiune wireless are capacitatea de a se conecta la un smartphone sau o tableta, lucru care te ajuta sa distribui chiar foarte usor inregistrarile efectuate.

Creste siguranta generala

Datorita formei si dimensiunii sale, o camera video de actiune poate fi pozitionata strategic in curte, iar proprietarul poate verifica si monitoriza spatiul in permanenta. Dispozitivul este foarte simplu de utilizat si se poate monta in aproape orice loc, trebuie doar sa folosesti accesoriile potrivite.

O camera video de actiune este extrem de versatila si rezistenta. Aceasta iti va fi de ajutor pentru supravegherea si monitorizarea curtii, dar si pentru a beneficia de filmari cat mai clare, in medii si situatii diferite.

Sursa foto: piqsels.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea