Stiinta & Tehnologie

#smartwatch #investitie

De ce merita investitia intr-un smartwatch

Era digitala este acum la alt nivel, iar detinerea unui gadget inteligent a devenit deja ceva obisnuit printre oameni, in principal datorita faptului ca usureaza viata. Astfel ca aproape toata lumea detine si stie sa utilizeze un smartphone, de la un copil de 1-2 ani pana la batrani de 70-80 de ani. Iar, in urma pandemiei care a determinat carantinarea tuturor in propriile case, singura legatura cu rudele si prietenii a fost prin intermediul tehnologiei moderne – internet, smartphone – subliniind utilitatea acestor instrumente.

 

Insa, cand vine vorba despre smartwatch-uri, inca mai exista persoane reticente, care nu le vad importanta si utilitatea pentru care sunt atat de populare, fiind de parere ca sunt doar o moda trecatoare. Cu toate acestea, existenta acestora pe piata de cativa ani deja si faptul ca tot mai multi oameni aleg sa investeasca intr-un astfel de gadget demonstreaza ca au cateva (cel putin) functii utile, care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii.

Ce este un smartwatch?

Un smartwatch sau un ceas inteligent este un dispozitiv inteligent, portabil, care preia unele din functiile telefonului mobil, facilitand accesul la anumite aplicatii. Putand fi purtat la incheietura mainii, acesta ofera o mai mare lejeritate in miscare fata de smartphone, in plus este destul de asemanator cu acesta, avand o interfata digitala, de tip touchscreen, cu aplicatii functionale pentru munca, divertisment sau sanatate.

Totodata, gama acestor gadgeturi este extrem de variata, fiind clasificata atat in functie de sex – pentru femei, barbati sau unisex – cat si in functie de stil – moderne, elegante, sport – existand chiar si astfel de gadgeturi destinate copiilor. In plus, functiile pe care acestea le ofera sunt dintre cele mai variate, ca de exemplu activity tracker, notificari privind e-mailurile sau platformele sociale.

Motive pentru alegerea unui smartwatch

1. Pe langa faptul ca un smartwatch afiseaza ora, acesta detine si o serie de functii care usureaza anumite activitati cotidiene sau contribuie la supravegherea sanatatii. In plus, ceasul inteligent are si un design frumos, care arata exceptional la mana. Astfel, un ceas inteligent imbina functionalitatea cu fashion-ul, frumusetea unui ceas cu o serie de specificatii tehnice.

2. Smartwatch-ul ajuta la gasirea telefonului, a cheilor sau a unui dispozitiv extern prin intermediul unor functii speciale, cum este “Find phone”, functii foarte utile de vreme ce se intampla destul de des ca telefonul sau cheile sa fie ratacite.

3. Ceasul inteligent este foarte util in monitorizarea activitatilor fitness, majoritatea acestor dispozitive au incorporate astfel de functii, foarte valoroase in special persoanelor pasionate de miscare. Datorita functiilor care numara pasii, distantele parcurse, caloriile arse, un smartwatch pentru femei este extrem de folositor.

4.  Un smartwatch ofera posibilitatea de a sta conectat permanent, chiar si in timpul desfasurarii unor alte activitati, fiind astfel un accesoriu foarte util si practic.

5. Ceasurile inteligente au bateria mai rezistenta, cu o autonomie mai mare si mai buna decat cea a smartphone-urilor, permitand posesorului sa stea conectat timp de 10 zile cu o singura incarcare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-timp-ora-telefon-mobil-518419/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea